Opinia Timisoarei

A fost stins focarul de infectie cu coronavirus de la Maternitatea Odobescu din Timisoara

TIMISOARA. La mai bine de o luna de cand peste 20 de cadre medicale, proaspete mamici si nou nascuti erau infectati cu coronavirus la Maternitatea Odobescu din Timisoara, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica anunta ca focarul a fost stins.

CITESTE SI: Inca un front de lucru deschis la Centura Sud a Timisoarei. Unde s-au facut primele lucrari de betonare. Foto 

Asta dupa ce in ultimele 14 zile nu s-a mai inregistrat niciun caz nou de imbolnavire cu COVID 19, nici in randul cadrelor medicale si nici al pacientelor si bebelusilor internati aici.

„Avand in vedere ca in intervalul de 14 zile de la raportarea ultimului pacient depistat pozitiv pentru infectia cu SARS CoV-2, nu s-au mai inregistrat noi cazuri cu aceasta patologie, Directia de Sanatate Publica a Judetului Timis a declarat stins focarul epidemiologic din cadrul Clinicii de Obstetrica-Ginecologie a Spitalului Clinic Municipal de Urgenta Timisoara, incepand cu data de 11.05.2020”, transmit reprezentantii DSP Timis.

Va reamintim, la sfarsitul lunii martie, Maternitatea Odobescu avea primele cazuri de imbolnavire cu coronavirus in randul personalului si al pacientelor internate. Atunci, managerul de la acea vreme, Olimpia Oprea, a impus carantina in spital, masura ridicata de sefa Directiei de Sanatate Publica de atunci, la doar o zi distanta.

Intre timp, atat conducerea Spitalului Municipal, cat si cea a Directiei de Sanatate Publica au fost schimbate.

Exit mobile version