Opinia Timisoarei

A fost semnat contractul. Pasarela Gelu – Crizantemelor din Timisoara, reabilitata cu 2,6 milioane de euro

TIMISOARA. Cu proiect facut inca din 2019, si dupa doua licitatii ratate, Primaria Timisoara a reusit, in sfarsit, sa sparga ghinionul si a gasit un constructor care sa realizeze lucrarea de modernizare a pasarelei Gelu – Crizantemelor.

CITESTE SI: Liniile pe care vor circula primele autobuze electrice galbene turcesti la Timisoara 

La aproape jumatate de an de la desemnarea castigatorului licitatiei pentru executie, recent a fost semnat contractul si pot incepe lucrarile la podul pietonal care leaga cartierele Iosefin si Dambovita.

La finalizarea lucrarilor de consolidare si modernizare, pasarela ar trebui sa fie prevazuta cu culoare pietonale si piste pentru biciclisti, precum si cu zone de spatiu verde. Ar trebui sa fie iluminata arhitectural si sa aiba parapete de protectie. De asemenea, proiectul prevede executarea de lucrari atat la supra-structura, cat si la deschideri, la bretelele de acces, la trepte si trotuare.

Lucrarile vor fi realizate cu bani din bugetul local, dupa ce proiectul depus de Primaria Timisoara pentru a obtine fonduri prin Programul National de Investitii Anghel Saligny a fost respins la finantare.

Valoarea totala a lucrarilor se ridica la peste 12 milioane de lei, adica aproximativ 2,6 milioane de euro.

Pasarela care face legatura intre strazile Crizantemelor si Gelu a fost construita in 1949, iar de atunci nu a mai fost reabilitata complet niciodata. In prezent, este folosita de timisorenii care isi scurteaza, in acest fel, drumul de pe o parte pe cealalta a raului Bega, fara sa fie nevoiti sa ocoleasca mai bine de un kilometru, pana la cel mai apropiat pod.

Exit mobile version