Opinia Timisoarei

A fost odata, ca niciodata, un oras de poveste! Timisoara de altadata, intr-un FILM ce rascoleste amintiri de nesters. Descopera si tu pietele si strazile de astazi! VIDEO

TIMISOARA. “Timisoara era un oras placut, frumos, cu o cetate puternica, impodobit cu edificii alese si palate pompoase“, scria taman in 1458 istoricul Bonfinius, un apropiat al regelui maghiar Matei Corvin.

De-a lungul secolelor, Timisoara s-a schimbat, dar a pastrat intrucatva din parfumul de odinioara a carui prezenta o simtim adeseori atunci cand ne plimbam pe stradutele din centru, strajuite de cladiri ce nu si-au pierdut de tot maretia din spatele tencuielii scorojite.

Devenim nostalgici de cate ori privim ilustrate vechi cu Timisoara de altadata: cu piatete aerisite, stradute ingrijite, pavate nemteste, pline de oameni relaxati, iesiti la promenada, ori grabiti spre treburile zilnice, cu palate avand splendide arhitecturi, cu coloane si basoreliefuri ce-ti taie respiratia, lucrate cu migala de mesteri iscusiti adusi din imperiu sa confere stralucire “Micii Viene”.

Vorbim de un oras vechi, aristocratic, a carui frumusete a fost surprinsa, in ultimele veacuri, intr-o suita de ilustrate pline de farmec. Cateva dintre ele se regasesc intr-un film postat pe internet.

Va lasam placerea de a redescoperi, intr-un video incantator, pietele si strazile de astazi.

Exit mobile version