Opinia Timisoarei

A fost gasit trupul neinsufletit al medicului din Timisoara care s-a inecat in Lacul Gozna de la Valiug

Pompierii si scafandrii au gasit trupul medicului ginecolog din Timisoara Alin Popescu, care a intrat duminica in Lacul Gozna de la Valiug si nu a mai iesit, au gasit trupul neinsufletit al acestuia in cea de-a cincea zi de cautari.

”Scafandrii militari au extras trupul unei persoane adulte, de sex masculin, pe lacul Gozna, localitatea Valiug. Aceasta urmeaza a fi identificata”, a transmis ISU Caras-Severin.

Daca in primele zile au intervenit scafandrii din Arad si Hunedoara, in ultimele doua zile au intervenit cei din Olt si Gorj. Joi pe lac si pe malul acestuia se aflau: un echipaj de pompieri din Caras-Severin, cu o autospeciala de interventie care are in dotare o barca de salvare; 2 echipaje de scafandri din Olt si Gorj; 1 echipaj Salvamont Gorj, cu un scanner care sa micsoreze aria de cautare a scafandrilor; o ambulanta SAJ din Caras-Severin cu medic.

La cautari au participat si salvamontistii din Gorj care cu ajutorul unui aparat au reusit sa identifice locul in care se afla trupul medicului.

”Salvamontistii au folosit un echipament de detectie foarte performant, unic la noi in tara, bazat pe inteligenta artificiala reusind sa localizeze trupul victimei. In primele doua zile victima a fost cautata cu scafandri, dar datorita suprafetei foarte mari a lacului si vizibilitatii reduse la zero, cautarile au ramas fara rezultat. De ieri dupa amiaza au intrat in dispozitivul de cautare organizat de catre ISU Caras Severin si cei doi salvamontisti care au reusit sa detecteze locatia in care se afla victima. Astazi au fost reluate scufundarile si trupul neinsufletit a fost recuperat.
Detectorul si alte echipamente de salvare acvatica de ultima generatie, drone subacvatice, drone aero cu capacitate de transport si lansare de echipamente medicale si de salvare, lansatoare de coarda au fost prezentate, in premiera nationala, saptamana trecuta in cadrul exercitiului Aquares 2023 organizat de catre Consiliul Judetean Gorj”, a transmis Serviciul Salvamont.

Va reamintim, barbatul in varsta de 30 de ani a intrat duminica dupa-amiaza in lacul de la Valiug pe la Ponton Casa Baraj si potrivit martorilor, la un moment dat a apucat sa strige ca i s-a facut rau, apoi s-a scufundat. Prietenii sai au incercat imediat sa intervina pentru a-l scoate din apele lacului, insa nu au reusit. Au sunat apoi la numarul de urgenta 112 si au cerut sprijinul pompierilor.

Au fost facute imediat cautari atat la suprafata, cat si in adancime.

Medicul Alin Popescu a fost medic specialist in cadrul Clinicii Bega din Timisoara si a profesat si in judetul Hunedoara.

Exit mobile version