Opinia Timisoarei

A fost depusa motiunea USRPLUS AUR impotriva Guvernului, iar ministrii USRPLUS isi vor da demisiile saptamana viitoare, anunta Dan Barna

Miniștrii USR-PLUS iși vor depune demisiile din Guvern saptamana viitoare, a declarat vineri Dan Barna, la scurt timp dupa ce partidul sau a depus moțiunea de cenzura prin care spera sa-l dea afara pe Florin Cițu din Palatul Victoria.

Nu s-a discutat despre revocare (la Coaliție – n.r.), dar la inceputul saptamanii viitoare ne vom depune și demisiile de vreme ce moțiunea de cenzura a fost depusa in aceste clipe”, a declarat liderul USR-PLUS.

Am incercat in colalitie sa spunem ca trebuie sa avem un premier care cultiva increderea. Folosim procedura parlamentară pentru a lucra cu un alt premier, a adaugat Dacian Ciolos.

Sedinta Coalitiei s-a incheiat, vineri seara, fara o solutie clara pentru rezolvarea crizei de pe scena politica.

In sedinta, liderii USR PLUS au transmis ca nu au de gand să demisioneze, cerandu-i premierului Florin Cițu sa ii dea afara.

Conform unor surse politice, USR PLUS a spus ca nu mai poate continua cu Cîțu pentru ca nu mai pot avea incredere în el. Aceștia i-au cerut premierului să plece și l-au anunțat că depun moțiunea.

Nu s-au discutat detalii despre demisii, dar USR PLUS se așteaptă ca premierul să semneze demiterile după ce moțiunea va fi înregistrată.

Moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS se numește “Demiterea Guvernului Cîțu, singura șansă a României de a trăi!

Textul integral AICI.

Premierul Florin Citu a declarat vineri, inaintea sedintei, ca se simte „sicanat” de faptul ca ministrii USR PLUS nu au venit la sedinta de guvern, mentionand insa ca a fost „santajat” atunci cand i s-a spus ca nu va fi avizat PNDL 3 pana nu trece proiectul de desfiintare a Sectiei de Investigarea Infractiunilor din Justitie.

Dupa sedinta de guvern, el a fost intrebat daca se considera cumva ”santajat” de USR PLUS prin faptul ca ministrii lor nu au participat la sedinta de vineri, cand a fost aprobat Programul National de Investitii „Anghel Saligny”.

Nu, sicanat. Am fost santajat atunci cand mi s-a spus ca nu va fi avizat acest proiect pana nu trece un proiect de desfiintare a SIIJ si eu am facut toate demersurile si am pus intotdeauna, am sustinut orice masura care venea de la Ministerul Justitiei pentru a desfiinta SIIJ. Acum, doar sicanat si in primul rand nu ar trebui sa ma simt santajat, romanii ar trebui sa se simta santajati„, a afirmat Citu.

El a spus, in legatura cu faptul ca liderii USR PLUS, Dacian Ciolos si Dan Barna, i-au dat un ultimatum sa-si depuna demisia, ca PNL il sustine.

Astazi, Biroul Politic al PNL, vot unanim pentru sustinerea demersului premierului de a duce mai departe programul de guvernare. in acelasi timp, am votat si echipa care va participa astazi la negocierile de la guvern„, a adaugat Citu.

Florin Citu spera sa nu se ajunga la un guvern minoritar. „Eu sper sa nu ajungem acolo. Vreau sa revenim, colegii de la USR sa inteleaga ca interesul romanilor este mult mai important decat orice altceva„, a mai spus premierul.

 

Exit mobile version