Opinia Timisoarei

A fost demisa conducerea Centrului de Reeducare de la Buzias si a inceput cercetarea penala, dupa ce doi supraveghetori au batut cu salbaticie un tanar si l-au luat de gat pe altul. Video

TIMISOARA. A fost demisa intreaga conducere a Centrului de Reeducare de la Buzias si s-a inaintat un denunt penal, dupa ce in spatiul public au aparut imagini in care se vede cum doi angajati ai centrului pun la pamant un baiat si-l lovesc cu bestialitate, apoi unul dintre supraveghetori mai loveste si un alt tanar.

CITESTE SI: Tanar detinut, snopit in bataie de doi supraveghetori, la Centrul Educativ din Buzias. Imaginile care arata cum a fost lovit cu pumnii si bastoanele

Anuntul masurilor luate a fost facut de ministrul Justitiei, Alina Gorghiu.

Revoltător și inadmisibil cum înțeleg unii angajați din acest centru să își exercite atribuțiile.
Primele măsuri deja luate:
– am înaintat denunțul penal;
– tot azi, am demis de urgență conducerea unității;
– am solicitat Administrației Naționale a Penitenciarelor să dispună interzicerea oricărui contact între cei doi polițiști care apar în filmare cu custodiații;
– am dispus trimiterea Corpului de control al ministrului la Buziaș.
Voi cere, de asemenea, să fie organizate de urgență cursuri de specializare pentru personal, dar și ședințe de consiliere pentru minori.
Vă asigur de pe acum că nu voi avea niciun fel de înțelegere pentru fapte de o asemenea brutalitate„, a scris ministrul Justitiei pe Facebook.

Gorghiu spune ca nu are niciun fel de toleranta fata de astfel de comportamente, cu atat mai mult cu cat incidentul a avut loc intr-un centru in care copiii si tinerii ar trebui ajutati sa se reintegreze din punct de vedere social. Conform ministrului, reprezentantii Centruluii nu ar fi raportat incidentul catre Administratia Natioanala a Penitenciarelor, asa cum prevede procedura.

Va reamintim, in cursul zilei de joi in spatiul public au aparut o serie de imagini filmate la Centrul de Reeducare din Buzias, in care se vede cum doi supraveghetori lovesc cu pumnii si bastoanele un tanar care fusese scos in curte, sub privirile colegilor sai. La un moment dat, cei doi supraveghetori il ridica pe baiat din iarba si apoi se indreapta spre un alt tanar, pe care il iau de gat, il bruscheaza si il impinge in gardul de fier al terenului de sport din curtea institutiei.

Atentie, imagini care va pot afecta emotional!

 

Exit mobile version