Opinia Timisoarei

A fost dat in folosinta drumul care face legatura intre doua iesiri din Timisoara. Cum ii ajuta pe soferi. Foto

TIMISOARA. Doua iesiri din Timisoara sunt, de astazi, legate de o noua strada care poate fi folosita de soferi precum o scurta centura. Astfel, traficul rutier din oras va putea fi evitat pe o portiune insemnata in zona de nord.

CITESTE SI: Luna in care vom circula din nou pe podurile Dragalina si Eroilor din Timisoara, cu o conditie. Stadiul lucrarilor 

Este vorba despre drumul care leaga Calea Aradului de Calea Torontalului, care a fost deschis traficului rutier dupa cateva saptamani de lucrari.

Astazi (marti, n.r.) s-a dat in folosinta noul drum intre Torontalului si Aradului. Va fi un drum extrem de util. Acum s-au realizat si racordurile la cele doua artere. Am intrebat daca totul e gata din punct de vedere tehnic si mi s-a spus ca da, daca totul e in regula„, a spus primarul Nicolae Robu.

Primarul Nicolae Robu sustine ca se vor amenaja si trotuare si piste de biciclete de-a lungul acestui drum, fara a preciza insa cand anume.

S-a facut intr-o prima etapa doar carosabilul. Urmeaza sa se faca si piste de biciclete si trotuare. Intr-o prima etapa, probabil doar pistele de biciclete, dar trebuie sa vedem exact cum stam cu terenul, pentru ca suntem, partial, si pe terenul universitatii agricole„, a precizat primarul.

Intrebat cum de soseaua se inaugureaza chiar de ziua lui, intrucat marti, 28 mai, este ziua de nastere a primarului Nicolae Robu, acesta a spus ca e doar o intamplare si chiar a explicat cum s-au produs ‘coincidentele’ din anii precedenti.

E absolut o intamplare ca se intampla de ziua mea. Singura data cand a fost o atitudine de fronda a mea, de justete, a fost la vaporase. La Michelangelo era totul gata, termenul era in 29 mai, dar se anuntase ca urmeaza sa ploua. M-au intrebat atunci ce fac, ca e gata, si ca a doua zi urma sa ploua si e pacat, ca a fost o lucrare foarte grea. Eu le am spus ca e ziua mea, si ca daca il inauguram, o sa se spuna ca am facut o intentionat. Au trecut ceva ore de dimineata si s-a anuntat ca ploua inca din 28 dupa masa. Si atunci am spus ca n-au decat sa spuna ce vor, chiar e pacat sa nu facem o inaugurare frumoasa, asa cum am gandit-o. Eu imi asum riscul sa fie critica, n-a fost nimic programat. Evident, de atunci, s-a spus ca mi-am programat inaugurarile de ziua mea. Mie imi place sa cumulez. La vaporase nu era stringent sa se faca in acea zi, nu era nicio problema, dar ele erau apte de navigare. Va spun sincer, pentru cat m-au criticat pe nedrept ca am programat pe 28 mai, uite ca de data asta am programat in 28 mai„, a spus edilul sef al Timisoarei.

Practic, noua strada porneste de pe Calea Aradului, dupa sensul giratoriu de la marginea orasului, si iese pe DN6, drumul care leaga Timisoara de Cenad.

Exit mobile version