Opinia Timisoarei

A fost aprobata strategia de vaccinare anti-COVID. Imunizarea va fi gratuita si voluntara

Hotararea privind strategia de vaccinare impotriva noului coronavirus a fost aprobata de Guvernul Romaniei.

CITESTE SI: Se fac angajari la Spitalul Militar din Timisoara. Lista cu posturile disponibile 

Aceasta va fi pusa in aplicare de indata ce un vaccin va ajunge in tara noastra. Documentul a stabilit care vor fi primii romani ce vor fi vaccinati.

Potrivit acestei strategii de vaccinare adoptata, au fost stabilite grupurile prioritare: “personalul din domeniul Sanatatii, personalul din centrele rezidentiale si medico-sociale, populatia cu risc ridicat de evolutie severa în cazul infectiilor cu SARS-CoV-2 si personalul din alte domenii- cheie, esentiale pentru buna functionare a societatii”, a spus Ionel Danca, seful cancelariei premierului.

Dupa imunizarea acestor categorii, se va trece si la vaccinarea populatiei. Ionel Danca a tinut sa precizeze ca vaccinarea va fi gratuita si voluntara.

Estimarea este ca, in prezent, 70 % din totalul populatiei ar putea fi implicata în aceasta campanie de vaccinare”, a mai spus seful cancelariei primului ministru.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Sanatații, Strategia de vaccinare a fost elaborata de catre Comitetul Național de coordonare a activitatilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, organism interministerial in subordinea directa a Secretariatului General al Guvernului și coordonarea Prim-ministrului.

Documentul stabileste viziunea, principiile și modul de actiune pentru administrarea in Romania a vaccinurilor anti COVID-19 autorizate de catre Agentia Europeana a Medicamentului și are la baza atât analiza situației de la nivelul național și european a raspandirii SARS-CoV-2, cat si analiza situatiei cazurilor grave si respectiv a mortalitatii generate de COVID-19, scrie stirileprotv.ro.

Exit mobile version