3.000 de oameni in Sala Olimpia din Timisoara. Lansare in stil american a candidatului PSD-PNL Alfred Simonis la presedintia Consiliului Judetean Timis. Foto

TIMISOARA. In prezenta a 3000 de oameni, a avut loc, joi seara, lansarea oficiala a candidatului PSD-PNL la presedintia Consiliului Judetean Timis, Alfred Simonis, respectiv a candidatilor pentru CJT.

In Sala Olimpia s-au adunat membri de partid, simpatizanti, candidati si invitati, iar evenimentul a fost o demonstratie de forta ce a stat sub sloganul Totul pentru Timis.

Lansarea a fost marcata de discursuri de mobilizare sustinute de ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu, fostul subprefect de Timis Sorin Ionescu, deputatul Sebastian Raducanu, europarlamentarul Vasile Blaga, europarlamentarul Cristian Busoi, rectorul Universitatii de Vest Timisoara Marilen Pirtea, sefa Inspectoratului Scolar Aura Danielescu, candidatul aliantei la Primaria Timisoara, Nicolae Robu, si candidatul la sefia Consiliului Judetean Timis, Alfred Simonis.

Cu totii au subliniat regresul Timisului si al Timisoarei din ultimii ani si nevoia de a-si recastiga locul de altadata cand atat judetul, cat si orasul reprezentau modele de dezvoltare pentru Romania.

Sorin Grindeanu si-a amintit de inceputurile lui Alfred Simonis in politica si de cum acesta s-a transformat dintr-un „tanar agitat” intr-un politician care a depasit toate asteptarile.

Alfred Simonis are o miza de a restabili locul judetului nostru in Romania. Va cer astazi sa credeti in capacitatea lui Freddy de a conduce acest judet si de a reconstrui tot ce s-a pierdut si de a obtine tot ce este posibil pentru judetul nostru. Reputatia noastra de oras mandru, dezvoltat, bogat, s-a diminuat drastic in ultimii ani. A ramas sa ne uitam asa cateodata cu incrancenare catre Cluj, catre Oradea, astazi poate chiar si catre Craiova.
Am convingerea ca Freddy va castiga peste 25 de zile, iar alaturi de el sta Nicolae Robu, candidatul aliantei PSD-PNL la primaria Timisoara”, a spus Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor.

Alfred Simonis a incheiat evenimentul de lansare facandu-si intrarea pe scena din mijlocul unui grup numeros de tineri care, in stil american, fluturau pancarte cu numele candidatului la presedintia Consiliului Judetean Timis.

In deschiderea discursului sau, Alfred Simonis a vorbit despre ce anume uneste cele doua partide PSD si PNL in aceasta cursa electorala.

De ce PSD si PNL? Ce au im comun Nicolae Robu si Alfred Simonis? Va spun eu. Ramnicu Valcea a depasit Timisoara la numarul de turisti atrasi in 2023, anul in care Timisoara a fost Capitala Europeana a Culturii. La Cluj se face un metrou de 2 miliarde. La Dambovita s-au construit 2 stadioane. Craiova este in toate topurile, iar targurile de Craciun si Paste au castigat competitii internationale. Nu va mai vorbesc de Oradea si de Bihor. Ati inteles ce ne uneste? Avem in comun frustrarea timisoreanului si timiseanului ca la altii se poate si la noi nu, dar si dorinta ca Timisoara si Timisul sa revina in fata Clujului si a celorlalte orase„, a spus Simonis.

El a explicat si de ce lasa a treia functie de stat in Romania, aceea de presedinte al Camerei Deputatilor, si candideaza la presedintia Consiliului Judetean Timis.

Las bucuros a treia functie in stat, bucuros si relaxat, pentru a candida la prima functie in judetul Timis, pentru a redeveni judetul de altadata, pentru a reveni acolo unde ne este locul, acolo unde este locul judetului Timis, in fruntea clasamentului judetelor din Romania. De aceea, las bucuros a treia pozitie in tara, sa ma asigur ca investitiile nu sunt doar obtinute, sa ne asiguram impreuna ca sunt si implementate corect si eficient. Pana la urma, ce sens are sa fii al treilea om in stat, al doilea, primul, daca nu ai unde sa iti duci copilul la spital cand are o problema de sanatate, daca nu poti sa te bucuri de o infrastructura sanitara, daca nu poti sa iti duci parintele sa faca un RMN si pana de curand trebuia sa stai 2 luni sa se intample asta? Daca stai ore in trafic cu ce te bucuri ca esti primul, al doilea, al treilea, al cincilea om in stat, daca faci o ora de pe autostrada care trece pe langa Timisoara, pana ajungi in Timisoara, daca nu ai un stadion in care sa joace echipa favorita, daca nu ai o sala polivalenta in care sa organizezi competitii sportive, dar si actiuni culturale. Ce sens are al catalea om esti in stat, daca nu te poti bucura de toate acestea?„, a spus Alfred Simonis.

Candidatul PSD-PNL si-a aratat din noi indignarea ca, in vreme ce Clujul construieste metroul de 2 miliarde de euro prin PNRR, Timisoara a reusit sa atraga 1 milion de euro, bani pentru Traseul Revolutiei, in conditiile in care Planul National de Redresare si Rezilienta a fost intocmit de Cristian Ghinea, ministrul USR al Fondurilor Europene.

Nu putem sa ne bucuram ca Timisoara este suferinda, iar Timisul se prabuseste in toate statisticile, nu putem sa ne bucuram ca Timisoara noastra draga, capitala Banatului, stagneaza. Nu putem sa ne bucuram ca in timp ce la Cluj se construieste metroul de 2 miliarde de euro, la Timisoara se construieste traseul Revolutiei. Stiu, este o investitie extrem de importanta din punct de vedere emotional, simbolic, dar costa 1 milion de euro. Asta a atras Timisoara din PNRR cu Ghinea de la USR, ministru al Fondurilor, si cu Drula, parlamentar de Timis si ministru al Transporturilor„, a precizat Alfred Simonis.

4 miliarde de euro adusi in investitii in Timisoara si in judet in ultimii ani prin demersurile parlamentarilor PSD.

Nu putem sta pe margine sa vedem si doar sa criticam. Nu putem sa acceptam ca judetul care contribuie cu cei mai multi bani la bugetul de stat, dupa Capitala, de 34 de ani, este sfidat, ignorat si subfinantat. Noi nu am acceptat asa ceva. Am reusit, impreuna cu Sorin Grindeanu, sa aducem peste 4 miliarde de euro in judet si regiune: Institutul Oncologic, stadion, centuri, autostrada, gara, aeroport, centura feroviara si multe alte investitii. Am reusit sa ii facem pe bucuresteni sa inteleaga ca Timisul va avea dreptul de investitii in permanenta, nu doar sa duca greul bugetului, pentru ca investitiile sa se faca in alta parte„, a incheiat Alfred Simonis subliniind ca are cea mai puternica echipa care da Totul pentru Timis.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. O sa il votez pe Robu ca sa scapam de incapabilul si bulangiul de Fritz. In rest voi vota doar Aur . Voi vota Aur pentru ca nu mai vreau sa aud de lgbt, emigranti si avort. Voi vota Aur pentru ca eu cred in Dumnezeu si familie si pentru ca vechile partide m-au dezamagit.

    • Mai bine nu vota! In timpul ‘ala ai putea sa pui mana pe o carte – ti-ai face un bine colosal si ne-ai salva pe noi de un rau direct proportional! Sa votezi fara sa intelegi, ca un analfabet functional, nu inseamna ca ti-ai manifestat dreptul de a vota, inseamna ca ai dat cu iostea in gard pentru ca si tu poti. De-asta ar trebui introdus votul prin reprezentanti – nu oricine poate face asta, asa cum vedem de 34 de ani, asa cum ramanem la coada Europei, asa cum punem ticalosi, hoti si needucati sa ne administreze viitorul si resursele!

    • Toti ca tine, oltene, alunga astfel din oras pe timisorenii get-beget.

  2. Stil „american”!?!
    Ați vrut să spuneți ” comunist” .

  3. Alfred Simonis născut in 1985, este „Membru al Partidului Social Democrat din anul 2001”!
    Cu alte cuvinte a intrat in politica la vârsta de 16 ani, drept care vine si fireasca întrebare: Ce fel de „colaborator” a fost in toți acești ani, aflat sub umbrela doctrinei „Daca nu știi, te învățam! Daca nu poți, te ajutam! Daca nu vrei, te obligam!” ?!
    Este tânărul care datorează totul „partidului” si care va face totul pentru „partid”, in timp ce oamenii aflați dincolo de limitele stabilite de „partid”, vor fi doar personaje de sacrificiu pe o tabla de șah a „partidului”!
    La urma urmei, o alta posibila „păpușă a partidului”.

  4. Je vomit !

  5. Bine punctat. Este singura sansa ca Timisoara si Timisul sa-si revina

    • Crezi? 😁😁😁😁😁😁😁

    • bo$$, timisoara e aici ca NU a votat psd pana acum :))))

  6. o sa infloreasca blocuri prin Mosnita,el cu fratele candidat la primaria Mosnita cu masini si averi ca la Monte Carlo
    bv Simonis ,banatenii mei si oameni de 2 lei

  7. Doamne fereste, atat de tanar si deja freddy!

  8. Ce fain ranjeste Robu la evenimente PSD. Zici ca e fratele lor 🙂 …hai sictir

  9. @Captain . Pe când idolii tăi de carton aveau soluții pentru Colterm la 3 dimineața, de stăteam in frig, Simonis rezolva situația. Și uite așa „ne-a salvat pe noi” (inteligentule) să stăm în peșteră. Fătălăii fără școală ,fără proiecte proprii, cu tupeu maxim și competență de mulțimea vidă,vor dispărea pe 9 iunie.

    • Ce a rezolvat ma Freddy? Sunteti batuti in cap? Ce legatura are Alfred Simonis cu Colterm.

    • Cine are minte judecä ,cine nu are nu-l poți ajuta ,frustul în viață este chinuitor cînd nu ai soluții dar este bine cä ai gäsit un drum în viață prin a vota AUR-ul și pe ultracinstitul,bravo ești un om fericit.🤣

      • Păi cine ne dracu i-a scos din rahat pe incompetenții userici? Nu a intervenit guvernul? Nu Freddy s-a zbătut pentru asta? Dar pentru spitalul de oncologie? Pentru stadion, centură? Doar nu aveați senzația că omul fără școală din Jermania are habar de ceva. E ca și cum ai pune un tractorist să facă o operatie pe creier.Apropo, știți vreun proiect pentru Timișoara băgat in PNRR de șleahta useristă? Au avut vicepremier (Barna) , Ghinea era la butoane, Drulă ministru.Vai de capul vostru, papagalilor!

  10. Fara menajamente si discutii inutile din partea psd care a luat la palme pnl asa cum nu am mai vazut. Pnl a ajuns un partid de umplutura, faza asta nu am anticipat-o atunci cand sute de mii de romani din tara si diaspora l-au salvat pe johannis! Va amintiti? Acel prresedinte care a devenit cel mai sfidator, indiferent si plictisit dintre toti, este cel care a ingropat pnl! Asa cum si demnitatea lui robu a disparut in neant atunci cand a hotarat sa stea alaturi de acest simonis pe scena ca sa fie luat la palme si suturi in dos cu zambetul pe buze!

  11. Când vom vedea unii dintre indivizii care sunt pe scenă acolo la închisoare, vom știi că justiția a fost reformată și instituțiile statului funcționează.

  12. 3000 într-o sală cu 1400 de locuri?