Elevi si profesori din Timisoara blocati in Creta dupa ce o furtuna violenta a lovit insula. Foto si video

TIMISOARA. O furtuna puternica a lovit sambata insula greceasca Creta, iar printre cei afectati de natura dezlantuita s-au aflat si cativa elevi din Timisoara, alaturi de profesorii lor.

CITESTE SI: Tanara atacata si agresata sexual de un biciclist pe malul raului Bega la Timisoara 

Copiii invata la Scoala Gimnaziala 13 din Timisoara si erau alaturi de doua profesoare in Grecia, in regiunea Heraklion, prin intermediul unui program Erasmus.

Scolarii si dascalii trebuiau sa plece din Grecia catre Timisoara cu un avion in jurul orei 16:00, insa furtuna le-a dat peste cap planurile. Timisorenii au fost martori la ploaia torentiala ce a iscat puhoaie care, in multe zone, au provocat inundatii. Si traficul pana in zona aeroportului a fost afectat.

Noi aveam zbor la 4:05, nu am fost lasati sa intram nici pe jos, nici cu masina, tot aeroportul era blocat. Initial ni s-a spus ca o sa plecam pe la 10. Am mers si vreo 4 kilometri pe jos pentru ca ne-au lasat la o statie de autobuz. Am intrat in cele din urma in aeroport si este plin. Acum s-a deschis si la noi check-in-ul catre Budapesta. Nu stim sigur cand plecam pentru ca se tot schimba. Aici in zona noastra a fost ploaie torentiala si vant, dar in alte zone au fost si inundatii puternice„, a transmis pentru opiniatimisoarei.ro, Sara Farzat, una dintre profesoare.

UPDATE: Elevii si profesorii au ajuns cu bine sambata seara la Budapesta.

Sambata dupa-amiaza o furtuna puternica a lovit insula Creta. In regiunea capitalei Heraklion, dar si in unele zone au fost inregistrate inundatii, iar viiturile au si facut victime.

Un barbat in varsta de 50 de ani a fost gasit mort, dupa ce a ramas blocat in masina luata de ape. De asemenea, o femeie a ramas si ea blocata in autoturismul sau, dar a scapat cu rani usoare. Pompierii au mai intervenit si in cazul altor cel putin 9 masini luate de ape, scrie ziare.com.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.