Tabara pentru sinistrati, ridicata in timp record, interventii rapide ale pompierilor pe apa si pe uscat. Exercitiu de amploare in care si-au testat viteza de reactie in caz de cutremur, in Timis. Foto

TIMIS. Antrenament al pompierilor din Timis in zona orasului Faget si a lacului Surduc in Timis.

CITESTE SI: A ridicat din umeri cand politistii au luat-o la intrebari pe una dintre strazile unde se termina Timisoara. Decizia penala a unei tinere de 20 de ani 

Salvatorii au exersat modul in care ar actiona in cazul unui cutremur puternic care ar avea loc in Timis.

La exercitiu au participat, pe langa pompieri, si politisti si jandarmi, dar si voluntari si reprezentanti ai Crucii Rosii.

Prin acest exercitiu s-a urmarit antrenarea tuturor fortelor participante in activitatile de limitare si inlaturare a efectelor negative generate de aceasta situatie de urgenta, verificarea timpilor de raspuns, precum si imbunatatirea cooperarii inter-institutionale„, transmit reprezentantii ISU Timis.

In teren s-a actionat cu autospecialele de prima interventie sau cele de lucru la inaltime, insa au fost lansate la apa si ambarcatiuni pe lacul Surduc. De asemenea, a fost amplasata si o tabara mobila, in care sa fie cazate persoanele sinistrate.

Banatul ocupa al doilea loc pe scara seismica a Romaniei, dupa zona Vrancea, magnitudinea maxima fiind aproximata la sase grade pe scara Richter. Potrivit seismologilor, spre deosebire de marile cumtremure din zona seismica Vrancea, la care s-a putut constata o anumita periodicitate, cele din Banat, de suprafata, sunt total imprevizibile, existand in orice moment riscul producerii unui seism„, spun reprezentantii ISU Timis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.