Haita de lupi surprinsa de camerele de supraveghere in padurile Banatului. Video

Mai multe exemplare superbe de lup au fost filmate in timp ce se plimba prin padure si chiar se joaca.

Imaginile au fost surprinse in Parcul National Cheile Nerei – Beusnita de o camera de monitorizare a faunei, instalata de specialistii Romsilva.

 

Lupii traiesc in haita, iar animalul are un rol important in mentinerea unor ecosisteme sanatoase. Ei parcurg zeci de kilometri pe zi in cautarea prazii si ataca coordonat, dirijand tinta in locuri in care isi pierde mobilitatea, unde este apoi ucisa.

Cele mai multe haite au în componenta perechea conducatoare, formata din masculul si femela alfa, precum si puii lor de pana la 3 ani. Cateodata pot aparea si alti lupi, rude ale celor alfa. In fiecare haită exista o ordine respectata, limbajul corpului exprimand pozitia lupului in haita„, transmit reprezentantii Romsilva.

Parcul Național Cheile Nerei – Beusnița, unul dintre cele 22 de parcuri nationale si naturale administrate de Regia Naționala a Padurilor – Romsilva, este situat in sud-vestul tarii, in judetul Caras – Severin, in sudul munților Aninei, cuprinzand zona carstica de pe cursul raului Nera, incluzând obiective spectaculoase, precum lacul Dracului, cascadele Bigar, Beusnita și lacul Ochiul Beului.

Parcul are o suprafata de 37.100 de hectare, din care 29.786 de hectare paduri, din acestea 14.500 de hectare aflandu-se in zone de protectie stricta sau integrala, unde nu exista interventie umana.

Video: Regia Nationala a Padurilor Romsilva

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.