Si s-au turat motoarele pe malul lacului. Spectacol la etapa de raliu de la Surduc. Foto

TIMIS. Mult asteptatul concurs automobilistic international VTM Traian Vuia Surduc 2022, unul din cele mai de traditie concursuri auto romanesti, s-a ridicat la nivelul asteptarilor.

CITESTE SI: Prima ninsoare in Banat. Unde au cazut primii fulgi de zapada. Foto

A fost a 29-a edtie de automobilism sportiv de la cel mai mare lac din Timis, 16 ani de Raliul Banatului si 13 ani de VTM. Spectacolul pe patru roti a fost total, iar lupta pentru podium, foarte disputata si interesanta.

Desi vremea nu a fost deloc compatibila cu sportul automobilistic, organizatorii, sportivii si spectatorii au reusit sa treaca peste acest neajuns, astfel toate sectiunile au pus la lucru pilotii, care s-au descurcat de minune.

La Viteza pe Traseu Montan victoria a revenit pilotului timisorean Mircea Samuil (Audi A3), care a castigat si clasa 3, urmat in clasamentul general de resiteanul Darius Valan (Bmw E16), iar locul 3 la Open a fost ocupat de pilotul Adrian Minea (Mitsubishi Evo).

La Clasa 2, pe prima treapta a urcat piloul din Alba Iulia, Elisei Groza (Honda Civic), urmat de fratii resiteni Marcel (Vw Golf) si Gabriel Gaman (Seat Ibiza). La Clasa 1 a invins detasat pilotul de talie europeana Marius Giurisici (Honda Civic), locul 2 a revenit lui David Stupar (Honda Crx), iar locul 3 a fost ocupat de Cristian Danciu (Renault Megane).

A fost competitie si intre pitici. Micutii campioni de karting au parcurs si ei cu succes traseul, fiind aplaudati la scena deschisa de toti cei prezenti. Au mai fost surprize, startul unui monopost pilotat de Remus Gherghinescu si singurul pilot feminin din concurs, Elena Danciu, care a avut un concurs excelent.

CLASAMENTE

Clasa 1
1.Giurisici Marius – Honda Civic
2.Stupar David – Honda Crx
3.Danciu Cristian – Renault Megane

Clasa 2
1.Groza Elisei – Honda Civic
2.Gaman Marcel – Vw Golf
3.Gaman Gabriel – Seat Ibiza
4.Danila Claudiu – Renault Megane
5.Danciu Elena – Ford Puma

Clasa 3
1.Samuil Mircea – Audi A3
2.Vilsan Darius – Bmw E36
3.Minea Adrian – Mitsubishi Evo

Clasa Formula Cup
1.Gherghinescu Remus – monopost

Open
1.Samuil Mircea – Audi A3
2.Vilsan Darius – Bmw E36
3.Minea Adrian – Mitsubishi Evo

Echipe auto
1.CSC DUMBRAVITA

Echipe karting
1.CSC DUMBRAVITA

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.