Spectacol facut de CSC Dumbravita. Timisenii se intorc cu toate punctele din Maramures

TIMIS. CSC Dumbravita a obtinut a doua victorie a sezonului, si tot pe teren strain, in fata celor de la Minaur Baia Mare.

CITESTE SI: Doua goluri cu capul aduc un punct pentru Politehnica Timisoara, pe terenul liderului Unirea Dej 

Timisenii au inceput perfect partida. In minutul 9, Toma Bodri a preluat o minge de la mijlocul terenului, a trecut de 4 adversari, a patruns in careu si a trimis un lob peste portarul maramuresenilor, reusind sa deschida scorul. Patru minute mai tarziu o centrare venita de pe partea stanga a atacului timisean a ajuns la Dragan Paulevici, iar acesta, cu o lovitura de cap bine plasata l-a invins a doua oara pe Stoian.
Dumbravita a continuat sa preseze, iar in minutul 20, dupa o centrare a lui Calin Toma, Patrick Pascalau a reluat cu capul, iar mingea a ajuns in plasa pentru 3-0. Gazdele s-au trezit si au reusit sa reduca din diferenta, dar cu ajutor timisean. Toma Bodri si-a trimis balonul in propria poarta.
Cu sase minute inaintea pauzei, Dumbravita a refacut ecartul de 3 goluri, dupa ce o pasa a lui Paulevici l-a gasit pe Zurbagiu, iar acesta a inscris pentru 4-1.

In partea a doua Dumbravita a incercat sa pastreze diferenta de pe tabela, dar a fost foarte aproape sa piarda doua puncte. Mai intai gazdele au reusit sa puncteze o data dupa o centrare a lui Donca, transformata in gol de Chinde. Dupa o ora de joc, autorul primului gol timisean, Toma Bodri, il loveste peste picioare pe Chitas, iar centralul intalnirii arata punctul cu var. A executat Ciocan, care l-a invins pe Miklos, si s-a facut 3-4. Finalul de meci a fost unul in care timisenii s-au aparat bine, iar maramuresenii nu au mai reusit sa puna in pericol poarta banateana. Mai mult, Minaur a incheiat intalnirea in 10 jucatori, dupa ce Lazar a vazut al doilea galben.

Astfel, Dumbravita obtine a doua victorie a stagiunii. Formatia de langa Timisoara nu mai daduse patru goluri intr-un meci de la o victorie din runda a 12-a a sezonului trecut, cand invingea cu 4-1 Progresul Pecica.

Cand vii dupa trei înfrangeri consecutive, cand nu ai curaj – pentru ca în ulltimele jocuri am pierdut mult din încredere și curaj – va dați seama ca am facut orice pentru a caștiga acest meci. Chiar daca, spre final, am tras de timp un pic exagerat. Dar daca Baia Mare ar fi fost in aceasta situatie, nu ar fi facut oare la fel? Cei din partea de vest a tarii ma cunosc, sunt tipul de antrenor care schimba mult de la o etapa la alta, chiar si in cazul victoriilor. Avem un lot de 26 de jucatori, spre deosebire de anul trecut, cand lotul a fost foarte restrans. Vreau sa ii capacitez, sa dea cat mai mult, pentru ca ei pana in ultima clipa nu stiu daca sunt titulari sau rezerve. Pe de o parte, cred ca e un lucru bun, dar pe de alta parte e o problema pentru omogenizarea primului 11. Dar eu merg pe aceasta idee, sa fie concurenta cat mai buna pe posturi”, a spus dupa meci antrenorul Cosmin Stan.

Minaur Baia Mare (antrenor Ciprian Danciu): Costache – Alexe, Simion (25, Lazar), Mondragon (cpt.), Stoian (25, Neacșu) – Gneba, Donca, Stanescu, Rotar (25, Ciocan) – Maries (25, Chinde), Chitas

CSC Dumbravița (antrenor Cosmin Stan): Miklos – Bura-Koț, Gisa (61, Tanase), C. Toma – T. Bodri, Olaru, Zurbagiu (cpt.), Martinov (61, Ghinescu), L. Bodri (66, Tismonar) – Paulevici, Pascalau (81, Curea)

In runda viitoare, CSC Dumbravita joaca primul derby judetean al sezonului impotriva Ripensiei.

Foto: CSC Dumbravita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.