Vanatoare de ‘biciclisti si trotinetisti rai’ la Timisoara. Politistii au rupt amenzi pe banda rulanta in cateva ore

TIMISOARA. Circula cu viteza, fac slalom printre masini si adesea traverseaza strada fara sa fie atenti, socotind ca altii trebuie sa aiba grija de siguranta lor. Vorbim despre o parte dintre cei care folosesc transportul pe 2 roti prin Timisoara, si pe care agentii de la Rutiera vor sa-i disciplineze.

CITESTE SI: S-a stabilit de la ce a pornit incendiul de pe blocul din Timisoara. Ce mai verifica pompierii. Video

Biciclistii, trotinetistii, dar si mopedistii din Timisoara care sfideaza regulile de circulatie s-au aflat in vizorul politistilor la ultima razie.

Rutieristii au facut controale in mai multe zone. In 6 ore, oamenii legii au dat nu mai putin de 50 de amenzi, cele mai multe biciclistilor.

Agentii de la Rutiera vor continua acest gen de controale si in zilele viitoare.

Foto: Arhiva

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Foarte bine, tupeiști

  2. dati-le sa sara!
    Ieri m-a claxonat un biciclist pe trotuar! Nici nu era pista de bicicleta pe trotuar.

    Le dai un deget si iti iau toata mana acesti nesimtiti!
    Merg si eu cu bicicleta dar nu mi-am permis vreodata sa claxonez pietoni pe trotuar.

    • Mitica, vinitura mica si obraznica…. sa iti dam la Mumu fraiere

    • Claxonarea pietonilor NU mi se pare o chestie de nesimtire. La cum sunt pistele astazi nu mai stii pe unde sa mergi iar claxonarea e o masura de siguranta ca sa te asiguri ca pietonul nu isi schimba directia brusc. Cred ca aceasta claxonare preventiva e in beneficiul ambilor participanti la trafic.
      Cred ca suntem prea „sensibili” la masuri de bun simt in trafic.
      Adica sunt constient ca bicicleta nu are ce cauta pe trotuar (asa e legea) dar cateodata nu ai de ales pentru ca nu exista pista pe cateva artere mari unde merg TIRuri. Bineinteles ca pietonul are prioritate totala pe trotuar si trebuie mers cu grija dar de la asta pana la a nu „deranja” pietonul nici macar cu un zgomot de avertizare e cale lunga.
      Unii pietoni se simt imediat „atacati” daca merg cate 4 unul langa altul si lansezi un claxon ca sa treci si tu.
      Cred ca ne putem intelege si e loc pentru toata lumea … altfel ne suim toti in masina si scriem pe forumuri ce suparati suntem ca merge toata lumea cu masina.
      Aceasta „vanatoare” de biciclisti mi se pare din start o prostie. Politia ar trebuie sa iasa si sa atentioneze biciclistii vreun an inainte de a se recurge la amenzi. Sa nu uitam ca sunt copii care merg pe trotuar si care nu au pe unde merge. Sau vrem ca singura solutie sa fie sa-i ducem noi, parintii, la scoala si pe unde mai vor sa mearga.

      • Total de acord

      • Ai un mare „laic” din partea mea și tot respectul.
        Am permis și conduc destul de constant din 2002, dar merg cu bicicleta foarte frecvent din 2010, deci cunosc ambele posturi.
        Sunt inconștienți din partea ambelor categorii.
        Infrastructura lipsește aproape cu desăvârșire.
        Claxonul meu de biciclist este ceva de genul „scuze” atunci când n-am altă alternativă, decât trotuarul.
        Și prefer trotuarul CU RISCUL ORICĂREI AMENZI SAU AL ORICĂRUI
        EVENTUAL CONFLICT CU PIETONII CARE MERG CÂTE PATRU SAU CÂTE ZECE ÎN LINIE, în detrimentul riscului de a fi acroșat de un șofer „de weekend” pe acostamentul unei benzi înguste de circulație, cu denivelări și capace la alt nivel cu carosabilul și exemplele pot continua, discuția este foarte lungă și frustrantă, în același timp și pentru ambele părți, iar totul pornește de la lipsa infrastructurii și a bunului simț

  3. Fomistii de la rutiera …probabil mare parte olteni, nu amendeaza soferii melteni de la ei din Sud….care sunt 3 sfert in traffic.

    • Tare trista viata trebuie sa ai, frustratule. Ai incercat ceva terapie?

    • Legal bicicliști si trtenitiști la pietonal ar trebui să traverseze pe jos,
      Cîți sunt echipați cu veste, Cîți au bicicletele echipate corespunzator
      Am văzut un trotinetist pe banda 1 și pe trotuar era pista de biciclete
      Amendă pe iei ,pe mine ma apostrofă o trotinetist care mergea pe banda uñu ca am mers prea aproape de ia ,dar avea pista de biciclete

      • Legal daca stii ce inseamna,Bicicletele si Trotinetele circula Ilegal pe Trotuar,toate pistele de pe Trotuare sunt ilegale,Noi avem dreptul sa circulam pe Sosea si doar pe Sosea ! Eu unul as trece la vanatoare de Soferi ca atau cu telefoanele in mana si care nu dau Prioritate pietonilor.

  4. Am 2 roti si am dreptul legal sa trec printre masini cand acestea stationeaza. De aia am 2 roti, sa fiu mai eficient. Repet pt autistii retardati „AI DREPTUL SA FILTREZI TRAFICUL ATATA TIMP CAT MASINILE STATIONEAZA LA SEMaFOR ! ” Masinile cu sutele ce stationeaza la semafoare sunt ca intr-o parcare mare.

    • Cand ai pista, ai „dreptul” sa o folosesti… Nu sa fii eficient pe sofea, unde nu ai ce cauta in cazul asta.

    • Ai 2 roți dar ai și obligatii ca or ce participant la trafic
      Pe trecerea de pietoni treci pe jos nu pe bicicletă

  5. cica circula cu viteza biciclistii :)) … cu 30 la ora?
    azi am vazut pe unu cu audi mergea cu 100 la ora pe simion barnutiu dar ala e ok… nu e pericool public

    • Dupa ce da unul in tine cu 20 la ora mai vorbim. O sa ti se para si 10 la ora mult…

      • pe mine nu m-a lovit niciun bliciclist. poate ai avut tu ghinion. nu trebuie sa generaizam

  6. Bravo ba, în timp ce toți oltenii cu toate cotețele rupte calcă roșul cu suta la ora iar voi stați și opriti niste prosti de bicicliști. Ați rezolvat traficul nu alta, au rămas numai fraierii în orașul ăsta uitat de lume.

    • Daca ii vezi cum nu dau nici prioritate pietonilor la treceri de crucesti,toti soferii de duzina nici nu schiteaza ceva,eram cu copilul mic de mana a trecut unbtaran milimetric pe langa noi,ei doar incetinesc,dar Nu Opresc la trecere aproape ca iti sterg incaltamintea,Domnilor Politisti va vedem si noi la Treaba Amendand si lasand fara permis Amatorii de Soferi,sau ardem doar biciclistii sau trotinetistii….tupeistilor

  7. Din pacate oamenii lui robu au fost ‘unsi’ pentru eternitate.

  8. Sa fim seriosi, amenzile date biciclistilor sunt pentru nepurtarea de vesta. Au prins vreun biciclist cu radarul?

    • Veste nu este obligatorie la biciclisti. Doar noaptea, pe sosele neiluminate.

  9. dar nenea militienii astia nu au tupeul sa desfinteze pistele amplasate ilegal pe trotuar? in Bucuresti au fost desfintate 98% de catre politia rutiera ca ei sunt autoritatea competente, la noi nu exista politie rutiera.

    • Nu ai cu cine,te certi degeba cu ei,pistele pe trotuare sunt ilegale! M-am mutat din Bucuresti in TM si mergeam legal pe Sosea cu Bicicleta sa vezi ce deranjati erau Soferii de duzina,cica ce caut pe sosea,dupa aia vine Politistul Tupeist mars pe trotuar ca sa te amendez,asa sta logica la ei

  10. Soferi de Duminica, cand ati dat fiecare de permis cum trebuie sa conduci?? PRUDENT sti ce inplica asta? Sa fi pregatit tot timpul de a frana! Dar voi toti mergeti 80km/h muzica fara centuri si scaunul pe spate, nici nu puteti asigura propia viata si va deranjeaza 1 biciclist de nu poate depasi 23km/h, va-ti cumparat strada??? Sofdri de DUMINICA!!!!?

  11. In ce lume traim?
    Pe cat e traficul cum e in oraș, noi tot in ăștia pe 2 roți dăm???
    Interziceți și biciclete, trotinete…toată lumea cu mașina!

    Primarul ăsta parca era biciclist, dar măsurile ce le ia arată contrariul!
    Faceți infrastructura și atunci nu o sa mai circule nici pe trotuar, nici pe șoșea…

  12. Dobitoci

  13. Se spune ca trebuie sa te dai jos de pe bicicleta pe trecerea de pietoni. Atunci de ce sunt făcute piste pentru biciclete pe trecere și la unele semafoare.