Timisoreanul Alex Pelici preia nationala U19 a Romaniei

TIMISOARA. Alexandru Pelici, tehnician in varsta de 48 de ani, va conduce reprezentativa juniorilor nascuti incepand cu 1 ianuarie 2004 in campania de calificare pentru Campionatul European 2023.

CITESTE SI: Aproape 3000 de familii s-au debransat de la Colterm vara asta. Dintr-un necesar de 250.000 de tone de carbune pentru a incalzi Timisoara toata iarna, societatea are acum in stocuri 30.000 de tone

Alexandru Pelici, ultima oara pe banca lui CS Mioveni, cu care a obtinut promovarea in prima liga, si-a inceput cariera de antrenor in 2003, la Unirea Alba Iulia. Are in palmares inca doua promovari, cu Vointa Sibiu si Hermannstadt, cu cei din urma disputand chiar o finala de Cupa Romaniei, in 2018, cand echipa evolua in Liga 2! Alex a pregatit pentru o perioada si Ripensia, iar ca jucator a fost fotbalistul lui Poli, in probabil ultima echipa romantica a clubului banatean.

Este o onoare pentru mine sa reprezint echipa nationala a Romaniei in acest nou rol de selectioner Under 19. Este o provocare pentru mine, mai ales ca urmeaza in scurt timp primele meciuri de calificare, dar ma voi folosi de toata experienta mea pentru a crea un grup unit alaturi de care sa obtinem rezultatele pe care ni le dorim”, a declarat selectionerul Romaniei U19, Alexandru Pelici.

Nationala U19 a Romaniei va evolua in aceasta luna in grupa de calificare la EURO 2023 alaturi de Letonia, Lituania si Austria. Se califica mai departe la Turul de Elita primele doua clasate impreuna cu echipa de pe locul 3 din cele 13 grupe cu cele mai bune rezultate inregistrate in fata primelor doua clasate.

La turneul final din Malta, din 2023, se vor califica doar 7 reprezentative alaturi de tara gazda.

Foto: frf.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.