Au vrut sa viziteze Serbia si au ajuns…in Romania. Cinci chinezi prinsi de politisti de frontiera in Timis. Foto

TIMIS. Politistii de frontiera din Timis au prins cinci ‘turisti’ care au intrat cu masina din Serbia in Romania pe fasia verde.

CITESTE SI: Avem acum stocuri de carbune la Colterm cu care sa incalzim Timisoara 30 zile la iarna, anunta Dominic Fritz. Primaria inchiriaza un spatiu in gara din Motru ca sa asigure transportul de combustibil direct de la furnizor

Masina in care se aflau asiaticii a fost vazuta marti dupa-amiaza de politistii aflati in patrulare, in apropiere de Beba Veche. Oamenii legii au urmarit autovehicolul si l-au oprit.

In autoturism se aflau cinci chinezi, cu varste intre 22 si 50 de ani. Dintre acestia doar patru aveau acte. Asiaticii le-au spus agentilor ca au ajuns in tara noastra din… greseala. Au pretins ca au plecat din Belgrad cu o zi inainte sa viziteze Serbia si au ajuns in Romania deoarece semnalul aparatului GPS era slab si aparatul i-a dus pe un drum neamenajat care ducea in Romania.

Patru dintre asiatici au fost preluati de politistii din tara vecina in baza acordului dintre cele doua state si au primit interdictie de intrare in Romania pentru urmatorii 5 ani. Al cincilea, cel care nu avea niciun act asupra lui, a fost preluat de Serviciul pentru straini Timis.

Controale si pe soselele din Timis

Politistii de frontiera, ajutati de colegi de la Politia Timis au desfasurat si o actiune pentru prevenirea migratiei ilegale pe mai multe sosele din judet. La aceasta operatiune au participat si doi caini politisti din Serviciul de Ordine Publica Timis.

Au fost verificate 208 autovehicule si legitimati 254 de oameni. Nu au fost gasiti migranti in vreunul dintre autovehicule, insa agentii de la politia Timis au aplicat 24 de amenzi si au lasat doi soferi fara permis.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.