Alerta meteo. Cod portocaliu de ploi, vijelii si grindina la Timisoara si in judet

TIMISOARA. Se strica vremea la Timisoara si in judet. Meteorologii au emis un cod galben de vreme rea valabil inceapand de sambata dupa amiaza, de la ora 14.00, si pana luni dimineata, la ora 10.00, iar ulterior au actualizat avertizarea, fiind treansformata in cod portocaliu, valabil pana luni la amiaza.

CITESTE SI: Peste 40 de localitati din Timis, mai bine pazite de incendii. Au de acum o autospeciala de stingere cu o capacitate de 10.000 de litri de apa. Video

In acest interval sunt anuntate ploi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si vijelii si izolat grindina. Cantitatile de apa vor fi cuprinse intre 40 si 50 de litri pe metrul patrat si pe arii restranse vor ajunge chiar si la 70 – 90 de litri pe metrul patrat. Vantul va sufla cu putere, iar la rafala ar putea atinge viteze de pana la 90 km/h.

De asemenea, pompierii au intocmit o lista de recomandari pentru populatie:

In cazul in care este iminenta o furtuna

– intrerupeti orice activitate in aer liber;
– intrati in casa, intr-o constructie ori intr-un autoturism;
– inchideti bine ferestrele si usile;
– evitati folosirea apei si dusurile ori salile de baie;
– deconectati de la priza aparatele si alte echipamente electrice.

In timpul furtunii:

– Daca va aflati intr-o zona deschisa, asezati-va ghemuit, puneti mainile pe urechi si cap, iar capul intre genunchi.
– Reduceti pe cat puteti de mult contactul cu pamantul.
– Nu va intindeti pe pamant„, transmit reprezentantii ISU Banat.

Conform meteorologilor, vizat este intreg judetul Timis judetul Timis, iar specialistii preconizeaza ca si dupa perioada de cod portocaliu, instabilitatea atmosferica sa se mentina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.