Un jandarm in vacanta a salvat viata unui om. Acesta fusese ranit intr-un accident in lant

Un barbat poate spune ca a avut un inger pazitor, in persoana unui jandarm care i-a acordat primul ajutor inainte ca ambulanta sa ajunga la locul unui accident.

CITESTE SI: Hectare intregi de vegetatie uscata in flacari, la Timisoara. Coloana de fum se vedea din celalalt capat al orasului 

Sergiu Ghila este jandarmul care era in concediu si se indrepta spre localitatea Ormindea din judetul Hunedoara. In apropiere de Valisoara a oprit in coada de masini care se formase dupa un accident in care erau implicate 4 masini.


Nu a stat deoparte si a verificat ce s-a intamplat. In acel moment a vazut ca o femeie si un barbat sunt raniti, iar cel din urma sangera abundent si era rezemat de unul dintre autoturism. Si-a dat seama ca situatia acestuia s-ar putea agrava, asa ca s-a repezit la propriul autoturism si a luat trusa de prima ajutor. Folosindu-se de comprese, dar si de o camasa, l-a bandajat pe ranit si a oprit sangerarea pana la sosirea echipajului SMURD.
Barbatul salvat de plutonierul adjudenat Ghila si femeia care era cu acesta in masina au fost dusi la spital.

Plutonierul adjutant Ghila Sergiu nu este la prima fapta de acest gen, fiind premiat de curand cu diploma de excelenta la categoria “Cel mai bun jandarm”, iar pentru colegi este un exemplu de urmat„, transmit reprezentantii IJJ Hunedoara.

Carambol cu doi raniti

Accidentul la care a intervenit jandarmul a avut loc dupa ce un barbat care conducea de la Brad catre Deva a pierdut controlul masinii, a intrat pe contrasens si a acrosat un autoturism care circula regulamentar. Soferul care a produs accidentul, si o tanara de 18 ani au coborat din masina pentru a vedea in ce stare e masina, moment in care au fost loviti de o alta masina si proiectati pe sensul opus intr-o a patra masina.

un barbat in varsta de 40 de ani din localitatea Criscior, in timp ce conducea un autoturism pe DN 76, din directia Brad spre Deva, intr-o curba deosebit de periculoasa spre dreapta, ar fi pierdut controlul directiei de deplasare, patrunzand pe contrasens, unde a acrosat frontal un alt autoturism condus de catre un barbat din judetul Bihor. In urma acestui eveniment rutier au rezultat doar pagube materiale. Barbatul in varsta de 40 de ani, impreuna cu o tanara in varsta de 18 ani, in calitate de pasagera au coborat din autoturism pentru a verifica starea autoturismului implicat in evenimentul rutier. In timp ce acestia se aflau pe partea carosabila, au fost acrosati de catre un alt autoturism condus de catre un barbat in varsta de 69 de ani, din municipiul Orastie, care care se deplasa cu autoturismul pe directia Brad-Deva, proiectandu-i pe celalalt sens de mers, intr-un autoturism condus de un tanar in varsta de 26 de ani, cetatean german, care se deplasa cu autoturismul pe sensul de mers Deva-Brad. In urma evenimentului rutier, a rezultat vatamarea corporala a barbatului in varsta de 40 de ani si a tinerei de 18 ani, care au fost transportati de catre echipajele medicale sosite la locul accidentului, la spital in vederea acordarii de ingrijiri medicale. In cauza, politistii au intocmit dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa„, transmit reprezentantii IPJ Hunedoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.