Turista din Timisoara, salvata dupa ce i s-a facut rau in varf de munte. A intervenit elicopterul SMURD

O turista din Timisoara, care a urcat pe Varful Toaca, din Ceahlau, a fost coborata cu ajutorul salvamontistilor si a elicopterului SMURD, dupa ce i s-a facut rau. A acuzat dureri in piept si la nivelul mainilor.

CITESTE SI: S-au trezit cu zimbri in gospodarii. Panica intr-o localitate din Banat. Video 

Operatiunea de coborare a turistei din Timisoara de pe Varful Toaca a durat aproximativ trei ore.

Astazi in jurul orelor 16.00, Salvamont Neamt si IGAV- Aeronava 350 SMURD Iasi au finalizat o operatiune de salvare -evacuare a unei turiste din Timisoara care acuza probleme de sanatate. Aceasta a alertat Salvamont prin 112 in jurul orei 13.00 cand a urcat pe Vf. Toaca acuzand dureri in piept, brate si stare generala foarte proasta”, transmite Serviciul Salvamont.

Femeia a fost coborata de pe munte si apoi preluata de elicopterul SMURD care a dus-o la spital.

Echipa care asigura permanenta in Baza Salvamont Dochia a coborat-o de pe varf apoi a efectuat transportul cu UT 2000 spre Cabana Dochia. Concomitent a fost solicitat un elicopter pentru extractie si acordarea ingrijirilor medicale. În jurul orei 15.00 aeronava 350 a aterizat pe heliportul din platoul Masivului Ceahlau de unde a preluat victima”, mai anunta Serviciul Salvamont.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.