Gratare, gulas si distractie din plin, la cel mai ‘pacimas’ festival, nu departe de Timisoara. Intrarea e libera

TIMIS. Traditia merge mai departe la Sanpetru Mare, unde in acest final de saptamana va avea loc cea de-a X-a editie a Festivalului Rachiului. Intrarea este libera.

CITESTE SI: Dupa licitatiile ratate, administratia Fritz vrea sa mai creasca inca o data suma pentru stadionul de tip lego din Calea Buziasului, la 28 de milioane de euro

Specialitati la gratar, fasole la ceaun, gulas, dar si rachie din belsug se vor gasi la Sanpetru Mare, la festivalul care va incepe sambata, 6 august, de la ora 15.00.

Inaintea deschiderii oficiale este programata inscrierea participantilor in concursul pentru cea mai buna rachie. Cei care vor sa isi arate maiestria in prepararea licorii bahice pot intra in competitie cu o singura conditie: rachia sa fie neaparat de prune.

Organizatorii au pus la punct si un program artistic pe gustul tuturor celor care vor veni la festival.

De la ora 18.30 va avea loc parada portului popular, iar de la 19.00 incepe un spectacol international de folclor la care participa Ansamblul Buducnost 1984 din Dobanovci, Serbia, Ansamblul Mladost din Timisoara, Ansamblul Iorgovanul Comlosan din Comlosul Mare si Ansamblul Plavii Delia din Sanpetru Mare.
Punctul forte al spectacolului din acest an va fi un concert extraordinar al indragitilor cantareti din Serbia, Aleksandar Aca Ilic si Biljana Jeftic.

Pe langa spectacole, organizatorii au pregatit si concursuri de jocuri satesti, cum ar fi „Tragerea de funie”, „Aruncarea bolovanului” sau „Alergatul in sac”.

Mai multe despre Rakjada 2022 gasiti aici – Facebook.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.