Program aglomerat pentru pompieri. Aproape 200 de interventii la incendii, 18 oameni dusi la spital si transporturi de apa in zone afectate de seceta

Valul de caldura care afecteaza Romania a dus la o crestere a numarului de misiuni ale pompierilor in ultimele 24 de ore.

CITESTE SI: Cod Rosu de canicula. Timisoara si intreg judetul ard sub soare 

La cele 1421 de puncte de prim ajutor la nivel national au primit asistenta 1546 de oameni, dintre care 18 au fost dusi la spital.

Pompierii au intervenit la 174 de incendii de vegetatie, care au afectat 756 de hectare. Salvatorii au facut si munca de informare a oamenilor, impartind 5940 de materiale informative pentru prevenirea incendiile de vegetatie.

Totodata, au fost executate 54 de controale/verificari de prevenire in scopul preintampinarii riscului de producere a incendiilor de miristi, turbarii, litiere, paduri, stuf, tufaris sau vegetatie ierboasa, in urma carora au fost aplicate 111 sanctiuni contraventionale, dintre care 92 avertismente si 19 amenzi, in cuantum de 27.000 lei„, transmit reprezentantii ISU.

De asemenea, in ultimele 24 de ore, echipajele ISU au avut si 3 misiuni de transport de apa in zonele afectate de seceta, ajutand astfel autoritatile, care au facut 67 de astfel de transporturi.

Pompierii au transmis si cateva recomandari in contextul caniculei.

– evita deplasarile, stai la umbra si evita expunerea la soare in intervalul 11:00-18:00
– bea suficienta apa pentru a te hidrata corespunzator. Eviata consumul bauturilor alcoolice!
– poarta palarii de soare, haine lejere de culori deschise
– consuma fructe si legume proaspete
– nu aprinde focul in zone cu vegetatie uscata sau in zonele impadurite
– resturile de tigara pot genera incendii. NU le arunca oriunde!

Va reamintim, judetul Timis se afla sub incidenta unui cod rosu de canicula valabil pentru ziua de sambata.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.