A fost impuscat fostul premier japonez Shinzo Abe, la un eveniment electoral

Fostul premier japonez Shinzo Abe se afla in stare critica dupa ce a fost impuscat la un eveniment din orasul Nara.

Fostul lider japonez Shinzo Abe este in stare critica, dupa ce a fost impuscat vineri dimineata, a declarat premierul Fumio Kishida. El este supus unui tratament de urgenta, a precizat Kishida, adaugand ca medicii se lupta pentru a-i salva viaţa lui Shinzo Abe.

Abe, in varsta de 67 de ani, a fost impuscat de doua ori, iar al doilea foc de arma l-a atins in spate, facandu-l sa cada la pamant.

Reuters relateaza ca fostul premier a fost impuscat in partea stanga a pieptului si in gat.

Atacatorul sau, un barbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzatia de tentativa de omor, conform agentiei Kyodo.

Shinzo Abe a indeplinit doua mandate ca prim-ministru, fiind cel mai longeviv premier al Japoniei, inainte de a demisiona in 2020, invocand probleme de sanatate.

Dar el a ramas o figura importanta a partidului de guvernamant, Partidul Liberal Democrat (LDP), controland una dintre cele mai mari factiuni ale sale, conform Reuters.

Shinzo Abe este primul şef de guvern din Japonia ajuns în ţara noastră, în ianuarie 2018, însă nu a avut de cine să fie primit la Palatul Victoria. În programul stabilit al vizitei, premierul nipon urma să aibă discuţii cu premierul român de atunci, Mihai Tudose, şi să participe la un dejun oferit de acesta. Însă premierul român a demisionat cu o seară înainte de venirea importantului oaspete străin iar evenimentele oficiale au fost anulate.

Shinzo Abe şi soţia sa Akie au preferat să meargă la Muzeul Satului, unde au primit cadou o scoarţă cu motive tradiţionale.

Sursa: news.ro

UPDATE: Fostul premier japonez Shinzo Abe a murit. Criminalul a facut parte din marina japoneza.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.