‘Bilet de intrare’ pentru vizitarea unuia dintre cele mai frumoase orase din Europa. De cand va intra in vigoare noua taxa

Turistii din lumea intreaga vor plati o taxa in plus inainte de a intra intr-unul dintre cele mai vizitate orase de pe batranul continent. Autoritatile urmeaza sa implementeze noul sistem si ar putea chiar instala bariere.

CITESTE SI: Iubire, iubire, iubire! s-a scandat la marsul Pride TM dedicat comunitatii LGBTQ+ la Timisoara. Video 

Astfel, cei care doresc sa viziteze Venetia vor trebui de anul viitor sa-si cumpere bilete, potrivit unor noilor cerinte care au drept scop reglementarea fluxului masiv de turisti in celebrul oras, scrie ziare.com.

Obligativitatea, care va intra in vigoare pe 16 ianuarie 2023, are drept scop un control mai adecvat al numarului de vizitatori in special in sezonul de varf, a precizat vineri Simone Venturini, expert in turism.

Localnicii au criticat de multa vreme turismul masiv din oras, care transforma deseori parcurgerea aleilor inguste intr-o adevarata provocare si creeaza aglomerari uriase in preajma celor mai populare obiective ale Venetiei.

Inaintea pandemiei, orasul era vizitat zilnic de peste 100.000 de persoane. Autoritatile au luat acum in vizor turistii de o zi si oaspetii vaselor de croaziera, dintre care multi nu contribuie cu aproape nimic la economia locala.

Rezidentii regiunii Veneto, persoanele nascute in Venetia si toti cei care au rezervat cazare in oras, vor fi scutiti de la cerinta de a cumpara bilet.

Pretul biletelor, care va varia in urma utilizarii unui sistem dinamic de preturi, poate ajunge la 10 euro de persoana, iar cei care vor rezerva din timp vor plati mai putin. Vizitatorii vor trebui sa rezerve biletele online inaintea sosirii, iar cei care vor intra in centrul istoric fara bilet sunt pasibili de amenzi cuprinse intre 50 si 300 de euro.

Potrivit reprezentantului municipalitatii Michele Zuin, instalarea unor bariere la toate punctele de acces in oras nu este exclusa.

Din septembrie, preturile biletelor pentru muzeele si vaporasele din oras, precum si pentru autobuzele fluviale va creste in lipsa unei rezervari online, o incercare de a obisnui turistii cu planificarea in avans a calatoriei inaintea introducerii biletelor zilnice din ianuarie.

Foto: klausen1976.wordpress.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.