Primul stranier adus pentru noul sezon de SCM OHMA Timisoara. Alti doi jucatori si-au prelungit contractele

TIMISOARA. SCM OHMA Timisoara continua intarirea lotului pentru noul sezon si a transferat primul stranier din aceasta vara.

Formatia timisoreana a ajuns la o intelegere cu Igor Kesar, un pivot in varsta de 29 de ani si inalt de 2,10 metri. Kesar este nascut la 4 noiembrie 1992, la Kraljevo, Serbia, unde a si inceput cariera la seniori.

Dupa alte trei experiente in baschetul din Serbia – la KK Velika Plana, Napredak Maksi KO Aleksinac si KK Tamis Petrohemija Pancevo – Igor a inceput in 2015 seria transferurile in strainatate. Prima echipa de peste hotare a fost la BC Igokea Aleksandrovac, cu care a izbutit eventul, campionat-Cupa, in Bosnia si Hertegovina, si a evoluat in Liga Adriatica.

Doi ani mai tarziu, in 2018, Kesar a fost vicecampion al Bulgariei, cu Balkan Botevgrad, formatie in echipamentul careia a adunat 10 meciuri si in FIBA Europe Cup, cu medii de 13.8 puncte si 5.5 recuperari/meci.

Sezonul 2018/2019 i-a adus trei echipe in CV, Peristeri GS Athens (Grecia), Pecsi VSK-Veolia (Ungaria) si KK Kozuv AD Gevgelija (Macedonia de Nord), iar cele mai recente doua campionate le-a petrecut tot in Macedonia de Nord, la KK Pelister Sport Bitola.

Igor Kesar a inregistrat statistici remarcabile in cel mai recent sezon (2021/2022), atat in prima liga din Macedonia de Nord, cat si in Liga Adriatica. In intrecerea interna, noul nostru pivot a evoluat in 33 de partide si a pus 19.0 puncte, 6.5 recuperari si 2.4 pase decisive/meci, pentru ca in Liga Adriatica sa adune 17.7 puncte, 5.5 recuperari si 1.7 pase decisive, in medie, in cele 13 partide disputate.

De asemenea, SCM OHMA a prelungit intelegerile cu alti doi baschetbalisti.

Sarbul Adam Mirkovic are 30 de ani si 2,02 metri. A venit la Timisoara in vara lui 2019 de la formatia bosniaca Sloboza Tuzla si a avut medii ridicate de puncte marcate si recuperari (10.1 puncte, 3.0 recuperari/meci, in sezonul precedent), in fiecare dintre cele trei sezoane jucate pana acum in violet. Mirkovic va ramane in alb-violet si in urmatoarele 3 sezoane.

Tot pentru 3 sezoane va ramane la Timisoara si extrema de 30 de ani si 1,98 cm, Nikola Gajic. Bosniacul a ajuns la Timisoara in 2020 de la BCM U Pitesti si a impresionat prin statisticile sale – 14.3 puncte, 8.2 recuperari/meci, in sezonul 2021/2022 – cu un record de 30 de puncte inscrise in partida cu CSM Galati, din decembrie 2021.

Va reamintim, din lotul timisorean fac parte si Antonio Nasturescu, fost component al nationalelor de juniori, dar si Lazar Laszlo, Robert Schipor, Cristian Mocritchi, Roland Stanciu, Serban Horga si Edward Petrescu.

SCM OHMA Timisoara va relua antrenamentele la jumatatea lunii august.

Foto: fiba.basketball

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.