Locul racoros unde sa fugi de canicula din Timisoara, zilele astea. E la mai putin de 3 ore de mers cu masina

Daca sunteti in cautarea unui loc in care sa fugiti de canicula din aceste zile, Cheile Crivadiei sunt locul perfect. Se afla in vecinatatea satului Crivadia din Tara Hategului, judetul Huedoara, la nici 200 de kilometri de Timisoara, in imediata apropiere a monumentului feudal Turnul Crivadiei, pe DN 66 Petrosani-Hateg.

Drumul de la Timisoara pana la destinatia finala se parcurge in mai putin de 3 ore, cu masina, iar accesul prin chei se face doar pe jos.

Cheile au o lungime de peste un kilometru. Spectacolul lor este reprezentat de inaltimea peretilor verticali, care ajung si la 100 de metri, iar distanta dintre ei creeaza pe alocuri spatii inguste de numai 1,5-2 metri.

Zona se remarca mai ales prin frumusetea peisajului, flora bogata si variata, o adevarata „oaza” cu numeroase elemente dacice, conservate la adapostul abruptului cheilor, pe substrat calcaros.

Formațiunile carstice specifice sunt: Pestera Ioanei, Cascadele de la Stanca Comarnicelu, Pestera in pereti.

Suprafata rezervatiei este de 10 hectare si face parte din Parcul Natural Gradiștea Muncelului Cioclovina.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.