Razie de proportii in Timis. Soferi prinsi de politisti fara permis, unul si drogat

TIMISOARA. Politistii de la Serviciul Rutier au facut o razie de amploare, sambata intre orele 08:00-13:00 si 15:00-21:00, pe principalele artere din judet.

CITESTE SI: Primaria vrea sa scalde in lumina 24 de strazi si bulevarde din Timisoara. Se cauta o firma care sa modernizeze iluminatul public cu aproape 2 milioane de euro

Oamenii legii au aplicat 373 de amenzi in valoare totala de 155.860 de lei.

Dintre acestea, 310 amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteza. Au fost retinute 34 de permise de conducere, dintre care 23 pentru nerespectarea limitelor legale de viteza si au fost retrase 4 certificate de inmatriculare.

De asemenea, au fost facute 120 de testări cu aparatul etilotest si 7 testări cu aparatul DrugTest.

Politistii au constatat si 3 infracțiuni la regimul rutier (2 pentru conducerea unui autovehicul fara a detine permis de conducere si una pentru conducerea unui autovehicul sub influenta drogurilor).

Soferul depistat sub influenta drogurilor este un tanar de 29 de ani care circula prin localitatea Sag, sambata, in jurul orei 16.30. Acesta a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultand o valoare pozitiva la cannabis. Barbatul a fost dus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

A fost intocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive.

Politistii, prezenti si in zona festivalurilor

Politistii si jandarmii au actionat in zona festivalurilor DubCamp România 2022 si Eco-Friendly Experience.

Au controlat 255 de masini si au legitimat 308 persoane.

Au fost aplicate 24 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor rutiere, in valoare de 9.849 de lei si au fost constatate 4 infractiuni (una pentru “conducere sub influenta alcoolului”, doua pentru “conducere sub influenta substantelor psihoactive” si una pentru „detinerea de substante interzise”).

Totodata, au fost retinute 2 permise de conducere pentru conducere sub influenta alcoolului si au fost retrase 3 certificate de inmatriculare.

In cadrul raziei, politistii au oprit in trafic, la Sanmihaiu Roman o masina condusa de un tanar de 21 de ani. Acesta a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitiva la cocaina, acesta fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice. Pe numele lui a fost intocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive.

Un alt șofer de 32 de ani a fost oprit pe strada Mehadia din Timișoara. A fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de 0,03 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Totodata, barbatul a fost testat cu aparatul drugtest, care a indicat o valoare pozitiva la amfetamina si canabis, fiind dus la spital pentru recoltarea probelor biologice.

In acest caz, politistii au intocmit un dosar penal pentru conducerea unui autovehicul sub influenta alcoolului si conducerea unui autovehicul sub influenta substantelor psihoactive.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.