Intra in reabilitare fostul liceu Mincu, unde invata elevii de la Lenau din Timisoara

TIMISOARA. La aproape doi ani si jumatate de cand era semnat contractul pentru proiectare, in sfarsit poate incepe si renovarea propriu-zisa a liceului Ion Mincu. Cu aproape 8,5 milioane de lei, urmeaza sa fie refacuta in intregime intreaga cladire.

CITESTE SI: Au fost depuse sute de cereri de debransare de la Colterm, la Timisoara. Reprezentantii societatii de termoficare linistesc populatia: Facem stocuri de carbune si gaze de acum pentru iarna

Sunt vizate urmatoarele lucrari de interventie:
– refacerea completa a instalatiilor;
– realizarea izolarii termice a cladirii pentru cresterea eficientei energetice
– recompartimentari si amenajarea grupurilor sanitare;
– inlocuirea tamplariei interioare;
– zugraveli interioare si exterioare;
– inlocuire pardoseli: parchet lamelar (sali de clasa), parchet tip PVC tarket (holuri), gresie (grupuri sanitare);
– aplicare de tapet autocolant / textil pe pereti (hol);
– realizare tavan fals de gips carton pentru mascarea traseelor de instalatii;
– asanarea subsolului tehnic;
– refacerea trotuarului din jurul cladirii si a treptelor scarii exterioare;
– curatirea de rugina la armaturile dezvelite la grinzile planseului peste subsol si protejarea cu mortar tip Sika„, transmit reprezentantii Primariei Timisoara.

De asemenea, scoala urmeaza sa fie dotata cu un sistem de protectie antifurt, cu sistem de supraveghere video si de alertare pentru intrarea prin efractie.

Reabilitarea cladirii Liceului Teoretic Nikolaus Lenau, fost Colegiul Ion Mincu, va costa 7,1 milioane de lei fara TVA, adica aproape 8.5 milioane de lei cu tot cu TVA. Lucrarile vor fi realizate de asocierea: T.T.& Co SOLARIA GRUP – lider de proiect si SC Euras SRL – asociat. Durata lucrariloro este de 18 luni.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Se renoveaza cladirea liceului Lenau. Intre timp, in curtea UVT si in vecinatatea penitenciarului, se construieste cladirea liceului Lenau. Asta, in timp ce pagina oficiala, declara ca „in anul 1955, liceul isi reia activitatea in vechiul edificiu din str.Gh.Lazar nr.2, in care functioneaza pana azi.”
    ce alt liceu se poate mandri cu atat de multe investitii?

    in 2020 se pomeneau investitii totale de peste 80 mil lei…

  2. Da, stim cu totii ca Lenau are statut special. Sunt si multe realizari acolo, dar e si raiul drogurilor si prostitutiei . Si totusi, unii jurnalisti au reusit sa faca diferenta intre -se reabiliteaza cladirea Lenau- si -se reabiliteaza cladirea in care invata acum Lenau-. Sunt lucruri diferite. Lenau trebuie sa se intoarca in cladirile facute special pentru ei. Nu ne-ar mira insa sa acapareze tot centrul

  3. pana si un prost ca tine @obse @asadar poate sa isi dea seama ca locatia respectiva e vanata de rechini imobiliari