SCM Poli Timisoara, la baraj. Care sunt echipele cu care se bat alb-violetii

TIMISOARA. Handbalistii de la Poli au plecat la Ghimbav, unde va juca trei meciuri in speranta ca va continua si din urmatorul sezon in primul esalon.

CSM Sighisoara – a castigat seria D a Ligii secunde, cu 35 de puncte, la un singur de Odorheiu Secuiesc. A obtinut 11 victorii, 2 egaluri si 1 esec si 514-404. Cele mai multe goluri le-a inscris in etapa 3, cu Potaissa Turda, cand a dat 49. In grupa de playoff de promovare a terminat pe 4, cu 21 puncte, din 7 victorii si 7 infrangeri si 410-405. Din adversarele de la acest turneu, a pierdut in fata Oradiei cu 25-23 acasa, si 34-29 in deplasare.

CSM Oradea – a castigat seria C din liga a doua, cu 39 puncte dupa 14 meciuri, 13 victorii si un esec si un golaveraj de 573 – 382. Cele mai multe goluri intr-un meci, 51 cu AHC Drobeta, in etapa a 4-a. Singura infrangere a venit in etapa a X-a, la Resita, 38-29. In turneul playoff a incheiat pe 3, in spatele Odorheiului si a Resitei, cu 23 de puncte din 7 victorii, 2 egaluri si 5 infrangeri si golaveraj 430-415.

Poli Timisoara a invins Bacaul cu 37-32 in etapa 10, pe teren propriu si cu 30-25 in deplasare.

Asadar, primele doua clasate din liga secunda nu onoreaza turneul de ebaraj, o sansa in plus pentru Timisoara si bacau sa isi pastreze locul in elita. Pentru statistica, Odorhei si Resita puteau participa la baraj, dar nu au facut-o, locul lor fiind preluat astfel de Sighisoara si Oradea.

Trebuie sa facem cele mai bune meciuri, chiar daca intalnim echipe de liga a doua. Facem orice pentru a ne salva, pentru a juca in continuare in prima liga. Nici nu vrem sa ne gandim ce ar insemna o prima liga fara Poli. Vom juca serios, vom juca fiecare meci la victorie. Asta este: a fost un sezon lung si greu, pentru că din start am operat anumite schimbări și ma refer la lotul care a fost clar sub cel din sezonul trecut. Stiam ca va fi greu… Am jucat un handbal destul de bun, cel putin in partea a doua a sezonului, cand relatiile de joc s-au reglat mult mai bine, dar nu am reusit sa strangem suficiente puncte pentru a avea liniste pe acest final de campionat si trebuie sa mergem la Ghimbav, sa jucam cele trei meciuri si sa ramanem in prima liga”, spune Cristian Fenici, capitanul SCM Politehnica Timisoara.

Programul SCM Poli la Ghimbav:

Vineri, 16.00, SCM Politehnica – CSM Sighisoara (Divizia A)
Sambata, 11.00, SCM Politehnica – CSM Oradea (Divizia A)
Duminica, 13.00, SCM Politehnica – CSM Bacau (Liga Zimbrilor)

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.