Infruntarea robotilor, la Timisoara. Zeci de elevi s-au confruntat intr-o competitie de inteligenta artificiala. Foto si video

TIMISOARA. Zeci de elevi de liceu din Timisoara si din Dej si-au dat intalnire sambata, la Liceul Nikolaus Lenau, unde a avut loc o importanta competitie de robotica. Echipele de liceeni din proiectul BRD First Teach Challenge au participat la o serie de meciuri demonstrative desfasurate in cadrul competitiei AfterParty Demo.

Dupa ore intregi de munca, cu pasiune si pricepere, tinerii au adus la start roboti care mai de care mai sofisticati. Masinariile s-au intrecut apoi in mai multe probe, sub privirile fascinate ale colegilor.

La concurs au participat echipe din Timișoara, dar si din judetul Cluj:
1. Unplugged – Liceul Teoretic Nikolaus Lenau Timisoara
2. CyberMoon – Colegiul National CD Loga Timisoara
3. Vectron Robotics– Colegiul National Andrei Muresanu Dej
4. Meeral Robotics – Colegiul National CD Loga Timisoara
5. Wizz Tech – Liceul Teoretic Grigore Moisil Timisoara

Acest campionat a fost o oprtunitate pentru membrii echipelor de a-si testa abilitatile robotilor atat din punct de vedere software, al constructiei, cat si al design-ului.

Tinand cont de faptul ca cererea de competente Steam pe piata muncii este in continua crestere, acest concurs, pe langa alte concursuri din domeniu, vine in sustinerea si promovarea abordarii transdisciplinare a cercetarii si inovarii„, transmit organizatorii evenimentului.

La finalul concursului, toti participantii au primit diplome si cupe.

Evenimentul a fost organizat de echipa de robotica a Liceului Teoretic Nikolaus Lenau Timișoara, mentorata de catre profesorii Ovidiu Ruset sii Violeta Ruican.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.