Imagini spectaculoase cu o turma de zimbri in muntii Banatului

In muntii Banatului exista in prezent cea mai mare populatie de zimbri liberi, peste 100 de exemplare.

Sase dintre aceste magnifice animale au fost filmate in natura in timp ce isi cautau macare. Zimbrii sunt intr-un grup compact si nu par deranjati de prezenta omului in habitatul lor.

Dupa cum se poate observa, zimbrilor din Armenis le merge tare bine, un semn ca, dupa 6 ani de cand a fost initiat proiectul de repopulare cu zimbri a Carpatilor de Sud-Vest, de catre Rewilding Europe si WWF-Romania, rezultatele sunt mai mult decât satisfacatoare„, transmit reprezentantii Romsilva.

Va reamintim, in 2021, la Armenis au fost adusi 19 zimbri in cadrul proiectului de repopulare a Muntilor Tarcu cu aceste animale. De asemenea, in rezervatie s-au si nascut cateva exemplare.

Va reamintim, in muntii Tarcu se gaseste in prezent cea mai mare populatie de zimbri liberi, peste 100 la numar, care sunt atent monitorizati de administratorii fondurilor cinegetice din zona.

Pe langa zimbrii din Muntii Țarcu care traiesc în libertate, la Parcul Natural Vanator Neamț, se afla cel putin 50 de bizoni in aceeasi situatie, din care 17 s-au nascut deja in libertate. Specialistii elibereaza anual in natura mai multe exemplare de zimbru, după teste si o selectie riguroasa.

Foto si video: Petre Stoicanescu

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Felicitări! Niste animale superbe..