Proteste in zeci de orase din Rusia. Mii de oameni care manifestau impotriva razboiului, batuti si arestati. Video

Manifestatii impotriva razboiului inceput de Vladimir Putin in Ucraina au avut loc duminica in orase de pe tot teritoriul Rusiei.

CITESTE SI: O noua sanctiune dura. Rusii nu-si vor mai putea folosi cardurile bancare. Visa si Mastercard isi opresc operatiunile din Rusia

Oamenii au iesit pe strazi la Tomsk, Irkutsk sau Sankt Petersburg, dar si in capitala Moscova, sa isi manifeste nemultumirea fata de atacarea Ucrainei. Proteste au fost organizate in total in 44 de orase, scrie news.ro.

Fortele de ordine au intrevenit, in unele cazuri brutal.

Au fost si situatii in care demonstrantii au incercat sa ii scape pe cei capturati de fortele de ordine.

Cel putin 3.500 de oameni au fost arestati si urcati in diferite vehicule, scrie hotnews.ro.

Aproximativ 1.700 de persoane au fost retinute numai în Moscova, iar alte 750 de persoane la Sankt Petersburg.

Ministerul de Interne din Rusia a avertizat sambata ca orice incercare de a organiza proteste neautorizate va fi impiedicata, iar organizatorii ar trebui sa raspunda.

Presedintele rus Vladimir Putin a semnat vineri o lege care introduce pedepse grele cu inchisoarea pentru oricine publica „informatii false” despre armata, in plina invazie a Ucrainei de catre Moscova.

Foto: news.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.