Atentie unde donati bani pentru refugiatii din Ucraina. A fost descoperita o noua metoda de inselaciune online

In ultima saptamana, de cand Rusia a invadat Ucraina, diferite organizatii au inceput sa stranga donatii pentru a-i ajuta pe oamenii care fug din calea razboiului. Sunt insa si indivizi care incearca sa profite chiar si de pe urma acestei catastrofe umanitare.

CITESTE SI: Scadere pe toata linia COVID. A coborat sub 10 la mie rata de infectare in Timis, mai putini pacienti in spitale la Timisoara si in judet 

O noua tentativa de frauda care foloseste ca tematica situatia Ucrainei se propaga in aceste zile pe mail, a atentionat joi Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC).

Mesajul face apel la strangerea de fonduri pentru refugiatii care fug din calea razboiului din Ucraina prin Ukraine Crisis Relief Fund, iar metoda propusa de transmitere a banilor este un portofel de Bitcoin, scrie hotnews.ro.

Directoratul spune ca a fost notificat despre aparitia unei campanii de tip frauda distribuita prin e-mail care este lansata de la adresa ukrarelief[@]unations[.]com. Domeniul unations.com apare în acest moment ca fiind de vanzare.

Textul mesajului face apel la strangerea de fonduri pentru refugiatii care fug din calea razboiului din Ucraina prin Ukraine Crisis Relief Fund, iar metoda propusa de transmitere a banilor este un portofel de Bitcoin. Desigur, informatiile prezentate sunt false, daca facem o minima documentare. Exista o initiativa online de strangere de fonduri cu aceasta titulatura pe platforma GlobalGiving, dar nu are ca metoda de plata criptomoneda si nici nu specifica drept data de contact domeniul utilizat în transmiterea unor astfel de e-mail-uri. E-mail-ul este semnat de un anume Amin Awad, care în realitate este chiar Secretar General Adjunct al Organizatiei Natiunilor Unite (ONU) si a fost numit pe 25 februarie în functia de coordonator al crizelor pentru Ucraina, dar fara nicio legatura cu initiativa Ukraine Crisis Relief Fund.”, spune DNSC.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.