NATO securizeaza frontierele Romaniei. Au ajuns primii militari francezi la bordul unui avion vopsit in culorile Ucrainei

Primii militari francezi din cadrul Fortei de Raspuns a NATO au sosit luni seara in Romania. Soldatii au aterizat la baza aeriana de la Mihail Kogalniceanu.

CITESTE SI: Stop navelor de razboi. Turcia a interzis trecerea prin Bosfor si Dardanele

Zilele urmatoare sunt asteptati alti militari francezi, insotiti de vehicule blindate. Din imaginile publicate de MApN, tehnica militara franceza a fost adusa in Romania cu ajutorul unei aeronave de transport Antonov vopsite in culorile Ucrainei (galben-albastru).

Solidaritate aliata: primii militari din detasamentul care reprezinta contributia Frantei la Forta de Raspuns a NATO au ajuns, in aceasta seara, in Romania, in Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu. Ei vor fi urmati, in zilele urmatoare, de celelalte forte si mijloace”, a informat Ministerul Apararii Nationale.

Franta va reloca un batalion format din 500 de militari in Romania, in cadrul fortei NATO, in urma invadarii Ucrainei de catre Rusia, a anuntat inca de  vineri seara seful statului-major al armatelor franceze, generalul Thierry Burkhard.

Vom reloca circa 500 de oameni, cu vehicule blindate, vehicule de luptă, pentru a oferi un sprijin României, dar şi pentru a aduce mesajul de solidaritate strategică din partea tuturor membrilor NATO”, a spus şeful de stat-major.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Go home… Stiti ca in Franta continua demonstratiile anti covidel, anti restrictii… Stiti, nu???

    • Mandru ca suntem parte a NATO si UE.

  2. Franta nu e in stare sa securizeze propriile frontiere. Parisu arata ca Istambulu.

    Cand i vad rusii in pantofi cu tocuri o sa moara de ras. poate asta e tactica.

    • Poate nu urmaresti stirile confirmate despre portretul robot al soldatului rus: un taran de 19 ani, slab echipat, nemancat, care a fost trimis la razboi fiind mintit ca el e la exercitii. Daca ucraineenii fac acuma harcea-parcea cu armata rusa, imagineaza-ti cum ar arata un conflict intre acesti copii trimisi la razboi ca si carne de tun si o armata dotata si ultratehnologizata formata din militari profesionisti. Cred ca iti dai seama ca rusii ar fi macelariti. E pacat insa ca s-a ajuns aici. Revenind la tine este clar ca esti un trol rus. Te sfatuiesc sa te uiti tot timpul inapoi fiindca aici e Romania, NATO!