Negocieri fara rezultat. Care sunt conditiile lui Vladimir Putin pentru un acord cu Ucraina

Discutiile intre delegatiile Ucrainei si Rusiei s-au incheiat dupa 5 ore la Golem, in Belarus, insa deocamdata nu s-a ajuns la vreo intelegere.

Diplomatii celor doua state au stabilit cativa pasi de principiu ce ar trebui facuti pentru a se pune capat conflictului care este in desfasurare de 5 zile, soldat cu sute de morti si mii de raniti in randul civililor, carora li se adauga alte cateva mii in randul militarilor. Delegatiile se vor intoarce la Kiev, respectiv Moscova, pentru a prezenta concluziile discutiilor celor doi sefi de stat.

Negocierilor ar putea fi reluate, insa la granita dintre Belarus si Polonia, scrie digi24.ro.

In timp ce la Golem avea loc intalnirea intre reprezentantii celor doua state, Vladimir Putin a avut o noua discutie cu presedintele Frantei, Emmanuel Macron.

Liderul de la Kremlin i-a transmis omologului sau francez ca nu va accepta o intelegere cu Ucraina decat daca „interesele legitime de securitate ale Rusiei sunt luate in considerare neconditionat”.

Printre revendicarile lui Putin se numara „recunoasterea suveranitatii Rusiei asupra Crimeei” si „demilitarizarea si denazificarea” Ucrainei, scrie digi24.ro.

La discutia cu Putin, Macron „a reiterat cererea comunitatii internaţionale de a opri ofensiva rusa impotriva Ucrainei si a reafirmat necesitatea de a pune in aplicare un armistitiu imediat”, a mai precizat Palatul Elysee, in a cincea zi a ofensivei lansate de armata rusa.

Foto: ndtv.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.