Negocieri de pace cu Rusia: Ucraina a cerut incetarea imediata a focului si retragerea trupelor rusesti

Discuţiile dintre Rusia şi Ucraina în apropiere de graniţa dintre Ucraina şi Belarus, vor începe luni, la prânz, (ora 12.00, ora României). Ucraina a cerut „încetarea imediată a focului şi retragerea trupelor ruse”, se arată într-un comunicat al preşedinţiei ucrainene.

CITESTE SI: Razboiul din Ucraina: 352 de civili, dintre care 14 copii, au fost omorati. Care sunt pierderile Rusiei

Negocierile au loc la Gomel, aproape de frontiera cu Ucraina, la 200 km de Kiev , sub amenintarea armelor nucleare.

Delegaţia include, printre alţii, pe ministrul Apărării, Oleksiy Reznikov, consilierul şefului Oficiului Preşedintelui Ucrainei, Mykhailo Podoliak, şi ministrul adjunct al Afacerilor Externe ale Ucrainei, Mykola Tochytskyi.

Consilierul prezidenţial rus Vladimir Medinsky, care conduce delegaţia Kremlinului, a anunţat că echipa sa este „pregătită pentru negocieri imediat după sosirea părţii ucrainene”.

CITESTE SI: Ce facem in caz de atac nuclear. De ce primele 15 minute de dupa explozie sunt vitale, unde cautam adapost si ce trebuie sa contina kitul de supravietuire

La exact cinci zile de la începerea invaziei, Rusia a reluat, în această dimineață, bombardamentele asupra principalelor orașe ucrainene, Kiev și Harkov. A fost lovită și o localitate aflată în apropierea capitalei, unde o rachetă a distrus un bloc de locuințe.

Vom reveni cu amanunte!

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.