Ucrainenii fug din calea razboiului. Sute de oameni din tara vecina au trecut granita in Romania

Cu masinile sau pe jos, sute de ucrainenii au inceput sa treaca granita in Romania, la cateva ore dupa ce Rusia a lansat atacul impotriva tarii lor.

CITESTE SI: Doua nave rusesti la 45 de kilometri de Delta Dunarii. Le-au cerut granicerilor de pe Insula Serpilor sa se predea. O alta ambarcatiune opreste trecerea vapoarelor spre porturile din Ucraina 

Oamenii si-au pus in bagaje cele necesare si au inceput sa treaca granita in tara noastra pe la Sighetu Marmatiei. Unii dintre acestia spun ca vin la rude din Romania si vor ramane in tara noastra pe perioada nedeterminata.

Autoritatile romane au pregatit tabere de refugiati si se asteapta ca aproape o jumatate de milion de ucraineni sa ajunga in tara noastra.

Exista un numar mai mare de cetateni are tranziteaza decat de obicei punctul vamal. Din cate am discutat cu cei care tin legatura acolo (n. red. un echipaj de politie), cei care intra intreaba de gara si de cum pot ajunge pn Polonia si Cehia. Deocamdata cereri de gazduire nu avem din partea lor. Sunt multi care au si rude in România(…) Avem identificate locatii pentru gazduirea refugiatilor, dar deocamdata nu am instalat corturile, ci asteptam dispozitiile si in functie de numarul celor care tranziteaza si de optiunile acestora„, a declarat Vasile Moldovan, primarul din Sighetu Marmatiei pentru Hotnews.ro

Va reamintim, joi dimineata, armata rusa a atacat Ucraina. Imagini impresionante au fost surprinse la primele ore in capitala Kiev, cand mii de masini incercau sa paraseasca orasul, iar principala iesire din oras era blocata.

Foto: digi24.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.