Prima tara din Europa care a introdus vaccinarea obligatorie anuleaza aproape toate restrictiile anti COVID

Austria va anula aproape toate restrictiile anti-COVID-19 pe 5 martie.

CITESTE SI: Pieton din Timisoara umplut de scuipat de un smecher cu Mercedes, care a fost aproape sa-l calce cu masina. Foto si video

Regula privind inchiderea mai devreme a barurilor şi a restaurantelor a fost anulata, cluburile de noapte primesc permisiunea de a se redeschide, iar limitarea numarului de participanti la evenimente ample a fost anulata, a anuntat cancelarul Karl Nehammer.

Nu am invins inca pandemia„, a avertizat cancelarul austriac, care a adaugat totuşi ca situatia epidemiologica s-a imbunatatit suficient de mult – mai ales in spitale – pentru a garanta aceasta relaxare considerabila a restrictiilor epidemiologice din viata publica, scrie digi24.ro.

In urma unei modificari a reglementarilor sanitare care urmeaza sa intre in vigoare cel mai devreme sambata, obligativitatea de prezentare a unei dovezi a vaccinarii anti-COVID-19 sau a trecerii prin boala pentru a avea acces in restaurante, baze sportive şi pentru a participa la evenimente ample va fi anulata, a anuntat ministrul austriac al Sanatatii, Wolfgang Muckstein.

O singura regula va ramane insa in vigoare. Masca de protectie va ramane in continuare obligatorie in anumite spatii.

Va reamintim, la inceputul acestei luni Austria a devenit prima tara din Europa care a decis ca vaccinarea este obligatorie pentru adulti.

Masura prevede ca cei fara certificat de vaccinare sau o derogare ar putea fi sanctionati cu amenzi pornind de la 600 de euro. Verificarile privind vaccinarea obligatorie vor incepe de pe 15 martie.

Femeile insarcinate si cei care nu se pot vaccina fara a-si pune in pericol sanatatea sunt exceptati de la lege, potrivit informatiilor de pe site-ul Ministerului Sanatatii din Austria.

In prezent, Austria are o rata de vaccinare cu cel putin o doza de 76,2%, o rata de vaccinare cu schema completa de 73,3% si o rata de vaccinare cu doze „booster” de 55,6%.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.