In ziua in care era ‘programata’ invazia Ucrainei, Rusia anunta noi retrageri de trupe

Ministerul Apararii din Rusia a anuntat miercuri ca unitatile care si-au incheiat manevrele militare in peninsula ucraineana Crimeea, anexata de Moscova in 2014, se intorc in cazarmile in care sunt incartiruite cu titlu permanent. "Unitatile din districtul militar Sud care si-au incheiat participarea la exercitiile tactice in poligoane din peninsula Crimeea se indreapta cu trenul catre locurile de incartiruire permanenta", a informat Ministerul Apararii rus. Totodata, potrivit Reuters, ministerul rus a publicat un video cu o coloana de echipament militar rusesc si de trupe care parasesc Crimeea. Pe de alta parte, ministrul apararii ucrainean Oleksii Reznikov a declarat miercuri ca ultimele evaluari privind amenintarile nu contin "nimic neasteptat" si sunt concordante cu opiniile anterioare, transmite Reuters. Intr-o interventie televizata, Reznikov a afirmat ca fortele armate ucrainene continuau manevrele militare la nivel national, la care urmeaza sa ia parte si atasatul militar al Belarusului, stat vecin aliat al Rusiei, dar care a dat asigurari Kievului ca, dinspre teritoriul sau, nu exista niciun fel de amenintare militara. Reznikov a mai spus ca va participa joi la o reuniune cu ministrii apararii ai tarilor NATO. Sursa: stiripesurse.ro

Ministerul Apararii din Rusia a anuntat miercuri ca unitatile care si-au incheiat manevrele militare in peninsula ucraineana Crimeea, anexata de Moscova in 2014, se intorc in cazarmile in care sunt incartiruite cu titlu permanent.

Unitatile din districtul militar Sud care si-au incheiat participarea la exercitiile tactice in poligoane din peninsula Crimeea se indreapta cu trenul catre locurile de incartiruire permanenta„, a informat Ministerul Apararii rus.

Totodata, potrivit Reuters, ministerul rus a publicat un video cu o coloana de echipament militar rusesc si de trupe care parasesc Crimeea.

Pe de alta parte, ministrul apararii ucrainean Oleksii Reznikov a declarat miercuri ca ultimele evaluari privind amenintarile nu contin „nimic neasteptat” si sunt concordante cu opiniile anterioare, transmite Reuters.

Intr-o interventie televizata, Reznikov a afirmat ca fortele armate ucrainene continuau manevrele militare la nivel national, la care urmeaza sa ia parte si atasatul militar al Belarusului, stat vecin aliat al Rusiei, dar care a dat asigurari Kievului ca, dinspre teritoriul sau, nu exista niciun fel de amenintare militara.

Reznikov a mai spus ca va participa joi la o reuniune cu ministrii apararii ai tarilor NATO.

Sursa: stiripesurse.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.