Strigatele de ajutor care au razbatut din zona unei pesteri au declansat o misiune de salvare periculoasa si contra cronometru in muntii Banatului

Operatiune de salvare declansata, sambata seara, de salvamontisti intr-o zona dificila din munti, in Banat.

CITESTE SI: Tanara de 18 ani aruncata de la etajul 3 de iubitul ei, dupa o cearta

Echipa Salvamont din Baile Herculane a fost solicitata pentru o intrerventie in zona Avenul lui Adam, de unde se aud strigate de ajutor.

Salvatorii au plecat catre zona indicata, insa operatiunea de salvare se anunta una extrem de dificila din cauza conditiilor meteo, a intunericului si a zapezii si ghetii depuse pe munte.

Zona este deosebit de grea, accidentata, stanca e acoperita cu portiuni de gheata si zapada inghetata, nu se stie numarul persoanelor si starea lor medicala, e foarte frig, intuneric si se anunta o interventie extrem de dificila„, transmite Dispeceratul National Salvamont.

Avenul lui Adam este o pestera care adaposteste una dintre cele mai vechi colonii de lilieci din Europa.I

ntrarea in pestera este permisa doar cu echipament speologic numai in anumite perioade din cauza aburilor calzi care ies. Datorita aburilor care incalzesc pestera tot timpul anului, au luat nastere concretiuni unice care se misca in bataia vaporilor.
Pestera lui Adam atinge lungimea de 212m si cuprinde o serie de galerii printre care: Galeria cu Guano, Galeria cu Aburi, Sala cu Piele de Leopard.

UPDATE: Actiune incheiata cu succes in miez de noapte. Salvamontistii au ajuns in zona pesterii lui Adam in care se auzeau strigatele. Echipele de salvare au gasit au gasit un barbat cazut la aproximativ 20 m care prezenta multiple traumatisme, inclusiv la coloana vertebrala, caruia i-au dat primul ajutor medical, l-au imobilizat, coborat din zona de perete si transportat pana in la locul de unde a putut fi predat ambulantei pentru transport la spital.

Foto: romania.salvamont, pro turism herculane

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.