Fara certificat COVID in supermarketurile din mall-uri, cu cateva conditii. Decizia CNSU

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a propus prelungirea starii de alerta in Romania pentru inca o luna. Majoritatea restrictiilor impuse pana in prezent raman in vigoare, insa a fost facuta o modificare.

CITESTE SI: Se apropie de 60 la mie rata de infectare cu COVID langa Timisoara. Avem aproape 2.000 de noi cazuri de coronavirus in Timis, dintre care 283 sunt copii

In supermaketurile din mall-uri vor putea avea acces in continuare toate persoanele, indiferent daca sunt sau nu vaccinate anti-COVID, daca „sunt stabilite culoare dedicate si controlate de intrare, deplasare si iesire in/din acestea, este asigurata o suprafata de minimum 4 mp din suprafata destinata vanzarii pentru fiecare persoana si este limitat numarul cosurilor de cumparaturi la numarul maxim de persoane ce poate avea acces„.

Accesul in celelalte magazine din mall-uri va fi permis în continuare doar persoanelor care sunt vaccinate anti-COVID si pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, celor care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanelor care se afla între sfarsitul perioadei de izolare si pana la a 180-a zi ulterioara confirmarii pozitive pentru virusul SARS-CoV2.

In continuare, restaurantele vor fi deschise în intervalul 5:00-22:00, la o capacitate de 50% în localitațile unde rata de infectare nu depaseste 3 la mia de locuitori si la o capacitate de 30% acolo unde incidența trece de 3. Accesul este permis doar persoanelor vaccinate, trecute prin boala sau care au un test negativ COVID.

De asemenea, barurile, cluburile si discotecile raman închise.

Masca de protectie ramane de asemenea obligatorie inclusiv in aer liber.

AICI puteti consulta hotararea integrala a Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Vai ce veste buna că pun ăștia culoar dedicat,nu circulă virusul pe acolo ,uraaaaa

  2. Hai in tarc oilor! Orice pentru mall! Chiar si jugul chiar si tarcul! In curand crotalierea!
    Bravoooooooo

  3. O mare dezinformare, minciuna și…..prostie! !!!!!!!