Filme cu super eroi, continuari dupa pelicule celebre sau trilogii completate. Toate le vom vedea pe marele ecran in 2022

Anul 2022 aduce filme de toate genurile si pe toate gusturile pe marele ecran. Cinefilii vor face cunostinta cu un nou personaj din universul Marvel, vor asista si la completarea trilogiilor Jurassic World, Legally Blonde sau Creed sau pot urmari un remake al filmului „Moarte pe Nil”.

Anul incepe cu un film de actiune „The 355” in care o agenta a CIA face echipa cu spioni internationali pentru a recupera o arma secreta din mainile unor mercenari. In rolul principal este Jessica Chastain (v-o amintiti din „Interstellar” sau „Ava”), iar din distributie mai fac parte Lupita Nyong’o, Diane Kruger, Penelope Cruz, Fan Bing Bing, dar si romanul Sebastian Stan.

Tot la inceput de an cinefilii vor face cunostinta cu „Morbius„. Este povestea unui biochimist pe nume Michael Morbius, care incearca sa se vindece singur de o boala a sangelui, insa ajunge sa se transforme intr-un vampir. Jared Leto joaca rolul principal, insa in film ii veti mai putea vedea pe Michael Keaton, Jared Harris, Tyrese Gibson sau Adria Arjona.

Luna februarie aduce un remake dupa pelicula „Moarte pe Nil„. Kenneth Branagh revine ca regizor pentru a ne prezenta un nou caz al lui Hercule Poirot, detectivul creat de Agatha Christie. In rolul principal este chiar regizorul, iar din distributie fac parte Gal Gadot, Tom Bateman, Anette Bening sau Russell Brand.

In martie, Robert Pattinson devine al 12-lea actor care il va interpreta pe Batman intr-un film artistic. DC Comics ne prezinta o noua varianta a justitiarului din Gotham, una usor mai sumbra decat ce am vazut pana acum. Pe langa Pattinson, in film mai apar Peter Sarsgaard, Andy Serkis, Zoe Kravitz, Colin Farrell sau Paul Dano.

Luna mai este una bogata in lansari de filme. Vom vedea un nou film cu Doctor Strange, in timp ce Reese Witherspoon isi reia rolul Elle Woods, dupa aproape doua decenii, pentru a treia pelicula din seria „Legally blonde„.

Keanu Reeves revine cu al patrulea ‘episod’ din seria „John Wick„, si vom vedea si mult asteptatul „Top Gun: Maverick„, a carui lansare era initial programata in luna iulie a lui 2021, insa pandemia a dat planurile peste cap.

In iunie Chris Pratt si Bryce Dallas Howard revin in al treilea film din seria „Jurassic World„. In aceasta pelicula ii vom vedea si pe actorii care au facut parte din distributia vechilor filme Jurassic Park. Este vorba despre Sam Neill, Jeff Goldblum si Laura Dern.

In iulie vom asista la continuarea aventurilor lui Thor, insa facem cunostinta si cu un nou erou din DC Universe, Black Adam. In rolul principal este Dwayne Johnson, iar alaturi de el mai apar Sarah Shahi, Aldis Hodge si Pierce Brosnan.

In septembrie Tom Cruise revine pentru a 7-a oara in rolul lui Ethan Hunt intr-un nou film „Misiune Imposibila„.

In noiembrie vom vedea al doilea film Marvel dedicat panterei negre, care a fost denumit „Wakanda Forever„. Toti cinefilii asteapta sa vada cum va arata pelicula fara Chadwick Boseman, cel care a interpretat rolul principal in prima parte si care a murit in 2020. Din distributie fac parte Everett Ross, Lupita Nyong’o, Angela Bassett, Daniel Kaluuya sau Letitia Wright.

Tot in noiembrie va fi lansat si „Creed 3„, de aceasta data cu Michael B. Jordan atat in rol principal, cat si in scaunul de regizor. Ii vom mai vedea in film pe Tessa Thompson, Phylicia Rashad, Jonathan Majors. Din primele informatii, in film nu va mai juca Sylvester Stallone (Rocky Balboa), si daca in partea a doua l-am revazut pe Dolph Lundgren (Ivan Drago), in acesta va aparea Mr. T (Clubber Lang din Rocky III). De asemenea, in ring va urca si un boxer profesionist, la fel cum s-a intamplat cu romanul Florin Munteanu (Viktor Drago) in Creed 2. De aceasta data este vorba despre Deontay Wilder.

Decembrie aduce continuarea de la Aquaman, film in care ii vom revedea pe Jason Momoa, Nicole Kidman, Dolph Lundgren, Amber Heard, Temouera Morrison, Patrick Wilson.

Tot in decembrie avem parte de un alt sequel asteptat de 13 ani… Avatar 2. Din distributie fac parte Sam Worthington, Zoe Saldana, Giovanni Ribisi, insa s-au alaturat pentru partea a doua Michelle Yeoh si Kate Winslet.

Iata si o lista a celor mai asteptate filme din 2022, cu datele de lansare, cu mentiunea ca acestea ar putea fi modificate de studiourile de productie.

The 355 – 7 ianuarie
The commando – 7 ianuarie
Deep Water – 14 ianuarie
Scream – 14 ianuarie
Hotel Transylvania: Tranformania – 14 ianuarie
Morbius – 28 ianuarie
Moonfall – 4 februarie
Jackass Forever – 4 februarie
Death on the Nile – 11 februarie
Blacklight – 11 februarie
Uncharted – 18 februarie
The outfit – 25 februarie
The Batman – 4 martie
The Contractor – 18 martie
Sonic the hedgehog 2 – 8 aprilie
Fantastic Beasts 3: The secrets of Dumbledore – 15 aprilie
Doctor Strange in the multiverse of madness – 6 mai
Legally Blonde 3 – 20 mai
John Wick: Champter 4 – 27 mai
Top Gun: Maverick – 27 mai
Jurassic World: Dominion – 10 iunie
Lightyear – 17 iunie
Minions: The rise of Gru – 1 iulie
Thor: Love and thunder – 8 iulie
Black Adam – 29 iulie
Beast – 19 august
Puss in boots 2 – 23 septembrie
Mission Imposible 7 – 30 septembrie
Spiderman: Into the multiverse 2 – 7 octombrie
Halloween ends – 14 octombrie
The flash – 4 noiembrie
Black Panther: Wakanda forever – 11 noiembrie
Creed 3 – 23 noiembrie
Aquaman and the lost kingdom – 16 decembrie
Avatar 2 – 16 decembrie

Foto: screenrant.com, imdb.com, wegotthiscovered.com, youtube.com, marca.com, pinterest.com
Video: youtube.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.