Israelul, prima tara care inchide granitele pentru straini de teama Omicron. Din ce in ce mai multe cazuri descoperite in state diferite

Noua varianta a COVID-19, Omicron, determina guvernele tot mai multor tari sa ia noi masuri pentru oprirea infectarilor sau cel putin limitarea acestora.

CITESTE SI: Autostrada Rusinii, ultimii 10 kilometri ramasi nefacuti pe Lugoj – Deva, provocarea noului ministru al Transporturilor. Anuntul lui Sorin Grindeanu la Timisoara 

Israelul a anunţat că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce sistemul de urmărire telefonică pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, potenţial mai contagioasă, detectată pentru prima dată în Africa de Sud.

Masura a fost luata intr-o sedinta sambata noapte si se va aplica pe o perioada de 14 zile, scrie hotnews.ro.

Pe lângă interdicția de intrare în țară pentru străini, cetățenii israelieni vaccinați vor fi obligați să intre în carantină pentru 3 zile la sosire, iar cei nevaccinați pentru 7 zile

Autoritatile de la Ierusalim au confirmat un caz de infectare si alte 7 sunt suspecte.

Dupa ce infectari cu noua tulpina au fost depistate in Belgia, Italia, Anglia, Germania sau Cehia, Australia a confirmat doua cazuri de infectare cu Omicron. Este vorba despre doua persoane care s-au intors sambata seara din Africa de Sud. Ambele persoane sunt complet vaccinate, nu prezinta simptome si au fost plasate in izolare.

Va reamintim, Anglia a anuntat sambata ca toti oamenii care intra in tara vor face un test PCR obligatoriu la doua zile dupa sosire si vor trebui sa se izoleze pana la primirea rezultatului. De asemenea, masca va deveni obligatorie in magazine si mijloace de transport.

Foto: france24.com

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.