O tara din Europa va suspenda licentele tuturor medicilor si asistentelor care refuza sa se vaccineze

Medicii, asistentele si intreg personalul sanitar vor fi cu totii obligati sa se vaccineze, daca vor sa mai practice aceasta profesie.

CITESTE SI: Creste iarasi numarul de noi cazuri de COVID in Timisoara si in judet. Au fost raportate 9 decese si aproape 350 de noi imbolnaviri cu coronavirus, dintre care 53 sunt copii 

Guvernul belgian a demarat procedurile pentru a retrage licentele tuturor profesionistilor din sectorul medical care nu se vor vaccina impotriva COVID-19 pana la data de 1 aprilie 2022, relateaza EFE, potrivit Agerpres. Anunțul Belgiei vine la doar cateva ore dupa o decizie similara luata in Anglia.

Proiectul de lege a fost prezentat de ministrul belgian al Sanatatii, Frank Vandenbroucke, si a fost sustinut de Comitetul de consultare privind combaterea pandemiei de coronavirus, potrivit presei locale.

Se preconizeaza ca legea va fi votata inainte de sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor.

Evitarea vaccinarii impotriva COVID-19 va implica interdictia de a exercita profesia pentru lucratorii sanitari care se opun imunizarii si ii va afecta atat pe medici, cat si pe asistenti, infirmieri si paramedici, precum si pe alti angajati din echipele de salvare sau pe farmacisti, printre altii.

Aprobarea unei legi de acest tip va trimite „un semnal puternic”, si anume ca „nu mai ramane mult timp la dispozitie pentru a te vaccina, daca o persoana doreste sa lucreze intr-o profesie medicala”, a declarat luni in fata unei comisii parlamentare ministrul Vandenbroucke, care a subliniat ca imunizarea este importanta pentru a se proteja atat pe sine, cat si pe pacienti, scrie hotnews.ro.

Potrivit datelor publicate de Institutul pentru sanatate publica Sciensano din Belgia – o tara cu 11,4 milioane de locuitori -, in prezent peste 4.000 de pacienti cu COVID-19 sunt spitalizati, dintre care peste 400 se afla la terapie intensiva.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. D-le VANENBALAMUC, NU CRED CA ÎȚI VEI PERMITE ACEST LUCRU. MĂ MIR CA AI AVUT CURAJUL SĂ O FACI DECLARATIV. ȘTI ȘI TU CĂ DOAR AICI VEI RĂMÂNE.