Noul sistem de monitorizare a situatiei deseurilor din clopotele verzi implementat de RETIM la Timisoara

TIMISOARA. RETIM implementeaza un nou sistem monitorizare si raportare a situatiilor in care apar nereguli la clopotele stradale verzi.

Vrei sa depui deseurile din sticla iar clopotul verde este plin? De acum poti sesiza acest lucru companiei de salubritate, dar poti si afla ce alte clopote verzi se afla in apropiere si in care poti depozita sticlele.

Daca veti descoperi un clopot stradal plin, veti avea posibilitatea sa scanați codul QR lipit pe recipientul de colectare si astfel veti accesa harta clopotelor din apropierea dvs si frecvența colectarii. De asemenea, veti putea face sesizare direct catre noi pentru a anunța eventualele nereguli intalnite. (Exemple: clopotul e plin, sunt depozitate sticle sau alte tipuri de deseuri langa clopot)„, transmit reprezentantii RETIM.

Mai multe informatii puteti gasi pe pagina www.retim.ro sau la numarul de telefon 0374 885 692.

Va reamintim, in clopotele verzi pot fi aruncate doar recipientele de sticla de bauturi racoritoarde si alcoolice, sau borcanele din acest material, dupa ce acestea au fost curatate in prealabil.

Depozitarea acestora langa clopot este interzisa si poate fi sanctionata conform legii. De asemenea, este interzisa depozitarea langa clopot a geamurilor, parbrizelor sau sticla de termopan.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Sa instaleze clopote sau alte modele de pubele si pentru celelalte articole din sticla ,aluminiu,portelan etc. ! Cei care vor sa arunce bibelourile cum proceaza?