Parintii care stau acasa pentru a-si supraveghea copiii in timpul cursurilor online vor fi platiti. Despre ce suma este vorba

Scolile din Romania ar urma sa se inchida numai in functie de evolutia numarului de cazuri aparute intr-o unitate de invatamant. In aceasta situatie, parintii care vor ramane acasa pentru a-si supraveghea micutii ce vor face ore online urmeaza sa primeasca bani de la stat.

CITESTE SI: Se merge la scoala fizic in continuare, indiferent de rata de infectare dintr-o localitatate. Anuntul Ministrului Educatiei

Anuntul a fost facut de ministrul Muncii si Protectiei Sociale, Raluca Turcan.

Peste 34.000 de parinti au beneficiat de zile libere platite în cursul starii de urgenta si apoi al starii de alerta, pana la finalul anului scolar 2020-2021, iar pentru aceasta masura s-au platit peste 90 de milioane de lei. Actul normativ adoptat astazi se va aplica tuturor angajatilor din mediul public si privat, pe toata perioada starii de alerta si dupa incetarea acesteia, dar nu mai tarziu de finalizarea cursurilor anului scolar 2021 – 2022 si prevede:

– Acordarea de zile libere platite pentru parintii care au copii în varsta de pana la 12 ani sau 26 de ani în cazul copilului sau adultului cu handicap, înscrisi la unitati de învatamant, inclusiv anteprescolar;

– Asigurarea unei indemnizatii de 75% din salariul de baza corespunzator unei zile lucratoare, dar nu mai mult de corespondentul pe zi a 75% din castigul salarial mediu brut, pentru fiecare zi libera acordata”, a explicat ministrul Muncii.

Potrivit acesteia, aproximativ 20.000 de persoane vor beneficia de acest tip de sprijin, iar bugetul estimat pentru acest an este de 150 milioane de lei, iar pentru anul 2022 de 300 milioane lei, scrie antena3.ro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.