Primele cazuri de COVID de la inceputul anului scolar la Timisoara si in judet. 9 elevi infectati

TIMISOARA. La numai trei zile de la inceputul noului an scolar au fost raportate deja primele cazuri de infectare cu COVID 19 in scolile din judet.

CITESTE SI: Ziua cu cele mai multe decese din ultimele luni. 7 morti si 235 de noi cazuri de COVID la Timisoara si in judet. Localitatile in care a crescut rata de infectare cu coronavirus

2 profesori, 3 persoane din randul personalului auxiliar si 9 elevi cu COVID 19. Acesta este bilantul dupa trei zile de la inceperea scolii in Timis. Reprezentantii inspectoratului scolar spun insa ca niciunul dintre acestia nu s-a infectat in scoala. Cu toate acestea, o gradinita cu program prelungit unde o educatoare a fost confirmata cu SARS-CoV 2 a trecut deja in sistem online.

Patru dintre profesori si personal din invatamantul scolar din Timis infectati cu COVID sunt din Timisoara, iar cel de-al cincilea este din Lugoj. In ceea ce ii priveste pe elevii cu coronavirus, 8 sunt din Timisoara si unul din Lugoj. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Timis spun ca acestia din urma nu au nicio legatura cu profesorii infectati. Cu alte cuvinte vorbim atat de cadre didactice cat si de elevi care nu s-au infectat in scoala.

CITESTE SI: Vaccinare obligatorie pentru anumite categorii de persoane. Anuntul lui Nelu Tataru, consilierul onorific al premierului Citu 

Marin Popescu a prezentat si situatia vaccinarilor un judet. Din cele 6700 de casdre didactice, 3858 sunt vaccinate cu schema completa, iar 174 urmeaza sa faca rapelul. In cazul personalului scolar, din 2651 de oameni, 1208 sunt imunizati cu schema completa, iar alti 88 urmeaza sa faca rapelul.

In cazul elevilor, 3590 sunt vaccinati, 3108 cu ambele doze. In Timis, in acest an scolar sunt inscris peste 54.000 de elevi in ciclul gimnazial si liceal.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Perfect. Au imunitate de amcuma.