Alfred Simonis: Cred ca cea mai buna formula ar fi alegerile anticipate

Cea mai buna formula pentru PSD si pentru intreaga Romanie ar fi alegerile anticipate, declara liderul deputatilor social-democrati, parlamentarul de Timis Alfred Simonis. El sustine ca partidul sau nu ar sprijini un eventual guvern minoritar, dupa demisia ministrilor USR PLUS din Cabinetul Citu.

Categoric, nu se pune problema ca PSD-ul sa sustina un Guvern minoritar PNL-UDMR, USR-UDMR, orice alta formula prin care PSD-ul nu desemneaza primul-ministru. Cred ca cea mai buna formula pentru PSD ar fi alegerile anticipate si nu doar pentru PSD, ci pentru intreaga Romanie, pentru ca aceasta criza politica nu vad cum altfel ar putea fi depasita. Pe de alta parte, cred ca nimeni nu se astepta ca PSD-ul sa se arunce imediat, dupa ce Dan Barna a solicitat, asa cum bate Barna din palme, PSD, cel mai mare partid din Romania, sa sara repede si sa faca jocurile USR, acelea de a santaja PNL si pe Florin Citu, astfel incat eventual sa-l puna inapoi pe Stelian Ion la Ministerul Justitiei si eventual sa se impace si cu voturile si cu semnaturile PSD-ului aceasta coalitie sa functioneze”, a declarat la RFI Alfred Simonis.

Intrebat daca PSD ar face Guvern cu AUR, in caz de alegeri anticipate, Alfred Simonis a raspuns: „Haideti sa ajungem acolo, sunt foarte multi pasi pana sa ajungem la anticipate (…). Mai degraba n-as vedea posibil un Guvern PSD-AUR”.

Simonis nu da sanse unui posibil Guvern PSD-PNL.

Si acesta este foarte greu de anticipat. Mai degraba nu. E foarte important rezultatul alegerilor. In 2016, de exemplu, aproape ca nu am avut nevoie de nimeni dupa alegeri si am facut o majoritate cu un singur partid (…). Exclud categoric ca PSD sa voteze un Guvern minoritar PNL”, conchide liderul deputatilor PSD.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Simone, cea mai buna optiune pentru romani e sa plece toti politicienii actuali si sa aducem din afara politicieni.
    Exact cum a fost cazul cu Carol 1 de Hohenzollern Sigmaringen.
    Tot ce avem acum e putred.

  2. S-a găsit și fraierul asta pesedist sa latre