Umilinta pentru PNL. Doi primari de la PSD conduc Asociatia comunelor din Timis

TIMISOARA. Desi PNL are nu mai putin de 55 de primari, in judetul Timis, rivalii de la PSD conduc Asociatia comunelor filiala judeteana. Aceasta in conditiile in care social-democratii au doar 38 de primarii in judet.

Primarul localitatii Birda, Marius Stoian (PSD), a fost ales presedintele acestei asociatii, iar prim-vicepresedinte este Flavius Rosu (PSD), primarul comunei Sag.

Cei doi social-democrati au fost investiti cu incredere si de colegii de la Pro Romania, respectiv Partidul Republican, pentru a accede in functiile din care vor milita pentru dezvoltarea localitatilor din intreg judetul Timis.

ACOR a trimis recent premierului Romaniei si Ministerului Dezvoltarii un punct de vedere pentru necesitatea aprobarii Programului de investitii Anghel Saligny, acelasi program care constituie marul discordiei in actuala coalitie de guvernare.

Acest program fiind unul extrem de asteptat pentru dezvoltarea colectivitatilor locale si, totodata, prevazut in Programul de Guvernare 2020-2024, prin care se semnala necesitatea de a planifica, elabora, administra, implementa si monitoriza programe si proiecte strategice de dezvoltare finantabile prin fondurile nerambursabile ale UE sau din bugetul national, dar si a altora, respectiv cel prevazut de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei, <Viziunea pe termen mediu>, unde se inregistreaza restante mari fata de angajamentele asumate. Aceste programe <aveau, ca scop fundamental, dezvoltarea armonioasa dintre regiunile Romaniei, recuperarea decalajelor de dezvoltare intre judete si cresterea calitatii serviciilor publice la care sa aiba acces cetatenii, contribuind astfel la obiectivul de convergenta cu economiile statelor mai avansate din Uniunea Europeana>, precum si dezvoltarea infrastructurii publice din toate regiunile Romaniei va urmari reducerea disparitatilor urban-rural si a diferentelor de dezvoltare intre regiuni si in interiorul regiunilor”, se arata in puntul de vedere al ACOR transmis responsabililor guvernamentali.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.