Florin Citu anunta demiterea ministrului Justitiei, Stelian Ion: Nu accept pe nimeni in Guvern care sa santajeze. Reactii

Premierul Florin Citu a anuntat miercuri remanierea din functie a ministrului Justitiei, Stelian Ion, acuzat ca a blocat adoptarea programului PNDL.

Nu voi accepta in guvern ministri care se opun dezvoltarii României”, a spus premierul.

El l-a propus interimar la Justitie pe Lucian Bode.

Am luat o decizie necesara. Am trimis presedintelui cererea de revocare din functie a lui Stelian Ion. Nu voi accepta in guvern ministri care se opun modernizarii Romaniei. Stelian Ion nu si-a impus proiectele, precum desfiintarea SIIJ.
Nu permit nimanui sa santajeze poporul roman.

I-am informat pe liderii coalitiei despre revocarea lui Stelian Ion. Am trimis presedintelui Romaniei documentul cu revocarea ministrului Stelian Ion. Imi doresc ca partenerii nostri de la USR PLUS sa nu aleaga iesirea de la guvernare. Va asigur ca aceasta guvernare continua”, a incheiat Florin Citu.

Dan Barna a reactionat imediat pe pagina sa de Facebook, sustinand ca premierul Citu trebuie sa plece.

Florin Citu a aratat in aceasta seara ca nu poate conduce nimic. Cu atât mai putin un Guvern.

Abuzul de putere, deciziile luate noaptea ca hotii nu sunt marca inregistrata a lui Liviu Dragnea. Iar Florin Citu a aratat ca e mai rau decât Dragnea. si asta pentru ca insala cu cinism si rea vointa asteptarile unui electorat care a cerut altceva. Florin Citu trebuie sa plece”, a scris Dan Barna. USRPLUS a transmis ca vrea ca Florin Citu sa plece, dar ca ar dori sa ramana la guvernare.

Cum USR PLUS nu are primari in teritoriu, Dacian Ciolos se declara din nou impotriva programului PNDL al Guvernului Citu si acuza ca acesta ar fi cu dedicatie, socotind drept un abuz inalturarea ministrului Justitiei.

Promisiunea făcută primarilor PNL (nu cetățenilor români, cum spune premierul) e mai importantă decât stabilitatea și continuitatea Coaliției. Florin Cîţu demite fără motiv al doilea ministru USR PLUS, subordonând întregul guvern intereselor PNL. Abuzul nu e că nu a dat Stelian Ion un aviz în cinci zile, ci că premierul pune presiuni pe un ministru al Justiției să dea un aviz. Acesta nu mai e un guvern de coaliție!„, a spus copresedintele USRPLUS Dacian Cioloş.

Senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu, a reacționat la scandalul din coaliție după demiterea USR-istului Stelian Ion din fruntea Ministerului Justiției de către premierul Florin Cîțu. De asemenea, senatoarea susține decizia luată de premier.
1) Poți contribui la această guvernare dacă nu vrei modernizarea României? 2) Ai voie să blochezi activitatea Guvernului pentru că așa vrei tu? 3) Dacă nu reușești să duci la bun sfârșit nici măcar un proiect, nici măcar desființarea SIIJ, cu privire la care ai găsit consens când ai intrat în minister, ce ar trebui să facem?….Îmi pare rău că trebuie să pun aceste întrebări ale căror răspunsuri le știm toți. Decizia prim-ministrului de remaniere a ministrului justiției devenise absolut necesară. PNL o susține total. Nu vom negocia proiectele de investiții, nici condițiile de trai ale românilor. Este normal ca fiecare cetățean să aibă acces la asfalt, la gaze și la canalizare. Sper că USRPLUS va fi responsabil și va urmări interesele celor mulți. Să nu iasă de la guvernare. Interesul public este ca această guvernare să livreze rezultate”, a transmis Alina Gorghiu.

Numele lui Stelian Ion a fost vehiculat pentru remaniere în ultimele luni, nemulțumirile nefiind doar din partea lui Florin Cîțu, ci chiar a președintelui Klaus Iohannis.

Pe 4 august, președintele Klaus Iohannis l-a criticat pe ministrul Justiției și i-a reproșat întârzierea în modificarea legilor justiției și eșecul discuțiilor referitoare la desființarea SIIJ.

Având în vedere de unde am pornit, pot să spun da, coaliția funcționează, dar nu funcționează perfect. Sunt multe lucruri care nu funcționează. Bunăoară, SIIJ nu a fost desființat. Chit că toată lumea s-a lăudat că așa va face, dar ministrul Justiției nu a găsit încă calea potrivită. Legile justiției… nici nu există un proiect acceptat în coaliție și sunt și eu nemulțumit de aceste lucruri. Sunt și alte și alte reforme care au fost promise și deocamdată auzim că se întâlnesc și discută. Este mult de lucru, dar această formă eu sunt convins că poate să funcționeze”, a declarat atunci Iohannis.

Premierul Florin Cîțu s-a poziționat alături de Klaus Iohannis, susținând că este de acord cu el „cam cu totul” că responsabilitatea pentru blocajul din coaliție legat de legile justiției și de desființarea Secției speciale este a ministrului Justiției. Stelian Ion a reacționat spunând că atât desființarea definitivă a SIIJ, cât și repararea legilor justiției ar fi fost deja realizate dacă toți partenerii din coaliție ar fi respectat programul de guvernare și ar fi pus preț pe opiniile instituțiilor internaționale. El i-a transmis președintelui „rugămintea” de a se implica în depășirea acestui blocaj.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. A învățat câte ceva de la Dragnea , nu zic nimic de faptul că a condus beat și a tras teapa la o banca din America . Dar să pui in guvern numai incompetenți ( vezi ministru de finanțe care nu știe cât e salariul minim) și să faci orice sa câștigi alegerile interne în detrimentul cetățeanului, e ceva ce nici măcar Dragnea nu făcea cu așa mult tupeu.